CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil sosyal medya hesabı Twitter üzerinde şehitlere, ezana ve imamlara yönelik çirkin ithamlarda bulunarak çok sayıda provakatif tweet atmıştı.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde bir duruşma için bulunan Sera Kadıgil 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçları kapsamında gözaltına alınmış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye bağlı polislerce ifade işlemleri için emniyete götürülmüştü. İşlemleri ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kadıgil, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

CHP'li Sera Kadıgil'in hakimlik sorgusunda attığı tweetlerden utandığını söylediği ortaya çıktı. Kadıgil'in ifadesinde, "Ezanla ilgili olan paylaşımımdan utanıyorum" dediği öğrenildi. Kadıgil'in ayrıca CHP Parti Meclisi'ne girdiğinde eski paylaşımlarını sildiğini, partinin ağırlığına yakışmayacak paylaşımlar yaptığı için bunları temizlediğini söylemesi de dikkat çekti.

Hakkında verilen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılma kararında da şüphelinin ezan tweeti ile ilgili utandığını ve pişman olduğunu belirtmesine işaret edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE O ÇİRKİN TWEETLERİ

"O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inkemesin artık nolur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah!!", "Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'den tiksindiğim kadar", "#Van'a yardım göndermetin gebersin p..enkler" tiplerini gördükçe çok korkuyorum... Mesele Türk olmaksa siz olayı giç anlamamışsınız ve annem.", "Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine? Ya da uykumdan uandıran ezan için camiyi asıp imamı mı keseyim?"