CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Rıdvan Dilmen'in sosyal medyadan "Ben de varım" diyerek bir videoyla başlattığı "Evet" kampanyasına, "Türkiye Cumhuriyeti'ni topçularla, popçular kurmadı" diye tepki gösterdi.

'Bu halk kül yutmaz'

CHP İlçe Başkanı Oran, iktidarın, ülkenin sorunlarını bir kenara bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini bir kişinin keyfine teslim edecek bir rejim değişikliğini dayattığını öne sürüp, bunun akılla izah edilemeyeceğini söyledi. Oran şunları söyledi:

"15 yıldır Türkiye’yi tek başına yöneten bu iktidar, beceriksizliğini Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına kastederek örtbas etmek gayretinde. Yeni anayasa değişikliği ile millet iradesini tek kişiye teslim etmek, yüzyıllık cumhuriyet rejimini bir dikta yönetimine dönüştürmek istiyorlar. Anketlerde ‘başkanlık’ sistemini halkın onaylamadığını gördükleri için ismini ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ diye anlatıyorlar. Suriye’de de ‘Dostum Esad’ birden ‘Esed’ olmuştu. Ancak bu halk kül yutmaz. Kelime oyunlarına pabuç bırakmayacak, sandıkta gereken cevabı verecektir."

'Türkiye Cumhuriyeti’ni topçularla, popçular kurmadı'

Aralarında futbolcu ve şarkıcıların da yer aldığı bazı ünlü isimlerin sosyal medyada "Evet" kampanyası başlatmasına da değinen Oran, "Medyanın iktidarın güdümü altında olduğu, muhalif kesimin sesinin kısılmaya çalışıldığı bir ortamda adil bir propaganda süreci geçirmeyeceğiz. Bu şartlarda sosyal medya herkes için önemli bir mecra. Ancak bazı şeyleri de ciddiye almamak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni topçularla, popçular kurmadı. Gücün etrafına kümelenen kişiliksiz isimleri daha fazla gündem yapmaya gerek yok. İktidar elindeki tüm imkanları kullansa da anketler ortada. Bu anayasa değişikliği halkın vicdanında çoktan reddedildi. Kimse endişelenmesin. Nisan ayında sonuçları hepbirlikte göreceğiz" diye konuştu.