Tutuklanan kadınlar arasındaki bir anne, bakacak kimsesi olmadığı için 1 yaşındaki çocuğu ve 4 yaşındaki kızını da cezaevine götürdü. 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapıldığı belirlenen merkez Yıldırım ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki 15 ayrı adrese iki gün önce akşam saatlerinde baskın düzenledi. Narkotik köpekleri Varis ve Acil'in de katıldığı operasyonda, 11 kilogram 280 gram kubar esrar, 4 kilogram 655 gram bonzai, 2 kilo 350 gram sentetik uyuşturucu, 80 adet Hint keneviri, bin 143 adet sentetik hap, 5'i kurusıkı 11 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 12 şarjör ve 62 adet fişek ve 2 bıçak ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda bulunan ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 48 bin 410 lira paraya da el koyuldu.

Gözaltına alanın 2'si çocuk, 11'i kadın toplam 23 kişi, "uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme şüphelilerden Sait A., Vural Ö., Adnan S., Orçun Ü., Hasan Ü., Masun K, Erdem, P., Turan Y., Emrah Y., Uğur Y., ile birlikte Nur Ö., Nermin Ö., Hicran A., Cangül Y. ve Filiz G.'nin tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan şüpheliler arasında uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen H.A., bakacak kimsesi olmayan 1 yaşındaki oğlu S. ve 4 yaşındaki kızı C.'yi de yanında götürdü.