10 ilde 450 TL verilecek. Maaş verilecek kişilerin isim listeleri bakanlığın sitesinde yayınlanacak. Haberimizden de sorgulama yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Büyük heyecanla beklenen açıklama Bakan Müezzinoğlu'ndan geldi. Büyükanne maaşı alacak isimler belli oldu. Bakanlığın sitesinden 11:00'de  duyurulacak kişilere 450 TL verilecek. Liste açıklanır açıklanmaz haberimizden de sorgulama linkine ulaşabilirsiniz.

BÜYÜK ANNE MAAŞI SORGULAMA

AA Editör Masası'na konuk olan Müezzinoğlu'nun açıklamasından satır başları:

Asgari ücretin üçte biri gibi bir rakamı büyükanneye uygun gördük. Bu bir emek hakkı değildir. Bu bir ödül, ikramiye, destektir. 10 ilde 6.500 aileye 450 TL verilecek. Hak kazananların ismi Bakanlığın internet sitesinde yayınlandı.

Biz AK Parti olarak şunu diyoruz, 18 yaşında seçme hakkını verdiysek, seçilme hakkını da verelim. Biz buradan istiyoruz ki Recep Tayyip Erdoğanlar çıksın. Ama onlar korkuyor Kılıçdaroğulları çıkacak diye. O korku dolayısıyla gençlere 'Ey genç kendini inkar et, hayır de' diyor. Niye kendini inkar etsin? İster siyasetçi olur, ister olmaz. Hakkını cebine koysun. Hakkını niye Kılıçdaroğlu'nun cebinde tutuyor ki.

Kılıçdaroğlu'nun '18 yaşında milletvekili olacak, sonra da iki yılda emekli olacak' sözleriyle ilgili) Yanlış, artık kelime tam oturuyor, resmen bilerek söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu burada kesinlikle bilerek duygu sömürüsü ve istismar yapıyor ama bu kadar yalanla bir yere varılmaz.

MAAŞTAN KİMLER YARARLANIYOR?

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.