Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun merhum eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın, anma törenine katılmasını eleştirdi. Bozdağ, “28 Şubat’ın arifesindeyiz. Koşa koşa merhum Necmettin Erbakan hocamızı anma törenine gitti. Neler yaptınız neler. Nasıl gitti de oraya. Gitmesi iyi bir şey. Vallahi de billahi de eğer Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasına gidiyor olmasaydı, Kılıçdaroğlu’nu hiçbir güç oraya götürtüp yan yana oturtamazdı” dedi. Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı sistemini, “Erdoğan’dan sonrası ne olacak?” diye eleştirenlere de tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından bir otelde düzenlenen ’28 Şubat ve Adalet’ adlı konferansa katıldı. Bozdağ, Türkiye’de bugüne kadar yaşanan darbelere ve 28 Şubat sürecine değinerek, AK Parti hükümetine kadar hiçbir hükümetin darbeleri önleyici tedbir almadığını söyledi.

DEVLETİN SİGORTASI CUMHURBAŞKANI OLURSA YANDIK’

16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘devletin sigortasının Cumhurbaşkanlığı olduğu’nu yönündeki açıklamasını eleştirdi. Bozdağ, şunları söyledi: “Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ya, ‘Cumhurbaşkanlığı devletin sigortasıdır’. Devletin sigortası Cumhurbaşkanı olursa yandık. Bir kişi, devletin sigortası olursa yandık. Bu devletin sigortası kimdir biliyor musun sayın Kılıçdaroğlu, 80 milyon Türk milletidir. Eğer bir devletin sigortasını sadece bir makama, bir kişiye indirgediğinde o makam, o kişi sıkıntı gördüğünde devlette sıkıntıya düşer demektir. Bu devletin sigortası aziz milletimizdir.”

‘ŞİMDİ HERKES TAYYİPÇİ’

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonraki dönemin ne olacağı yönünde algı operasyonlarının yapıldığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu: “Şimdi herkes Tayyipçi kesildi. Yeni sistemi Tayyip Erdoğan için istiyorsanız, can kurban ama ondan sonrası diyorlar. Onlar, niçin bunu diyorlar biliyor musunuz? Tayyip Erdoğan neticede fani, bir gün oda aramızdan ayrılacak. Görevi sona erecek, kendi bırakacak veya bırakmadığı Cumhurbaşkanlığı 10 yıl. Bunlar, ‘gene dümen bizim olacak’ diyorlar. ‘Halk sandıkta kime hükümeti verirse versin, biz aradan sonra yeniden düzenimizi kuracağız, yeniden milletten alamadığımız iktidarı Cumhurbaşkanlığıyla ortak olup devam edeceğiz’ diyorlar. Herkes el birliği ile bu yeni sisteme karşı, el birliğiyle mücadele ediyorlar. Algı oluşturmaya, milleti kandırmaya yönelik propaganda yapıyorlar.”