Mert Toprak, tutuklanmadan önce emniyetteki ifadesinde, "Benden ayrıldıktan sonra başka biriyle olmasını erkekliğime yediremedim.

Bodrum'daki bir turistik tesiste bahçıvanlık yapan 1 çocuk babası Mert Toprak, 2 yıl evli kaldığı Gizem Olgun'dan 2 ay önce boşandı. Toprak, bugün saat 09.00 sıralarında, boşandığı eşinin çalıştığı Yalıkavak Mahallesi, İnönü Caddesi'ndeki mobilya mağazasına gitti.
 

Mert Toprak, boşanmalarına rağmen eşinin başkalarıyla görüşmesini kıskandığı için aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine Toprak, genç kadını, yanında getirdiği bıçakla boğazını keserek öldürdü.

Kaçan Mert Toprak, polis tarafından kısa süre sonra suç aleti bıçakla yakalandı.
Olgun'un cesedi, polis ve savcını olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öldürülen Gizem Olgun'un arkadaşlarının polise verdikleri ifadede, "Mert Toprak, boşanmadan önce eşi Gizem'i 'Seni başkasına yar etmem, öldürürüm' diyerek sürekli tehdit ediyordu. Evlendikten sonra Gizem'e sürekli fiziksel ve psikilojik işkence uyguluyordu. Boşanmış olmalarına rağmen de işyerine gelip Gizem'i tekme- tokat yere yatırıp, cinayeti işledi" dedi.

Mert Toprak'ın bir hafta önce yine eski eşiyle görüştüğü, bu görüşme nedeniyle Olgun'un polise şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Toprak'ın, Gizem Olgun'u başka kimseyle görüşmemesi için tehdit ettiği de öne sürüldü. Mert Toprak İle Gizem Olgun'un 8 yaşında bir oğullarının bulunduğu belirtildi.

Mert Toprak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, bugün sevk edildiği adliyeyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Mert Toprak, tutuklanmadan önce emniyetteki ifadesinde, "Benden ayrıldıktan sonra başka biriyle olmasını erkekliğime yediremedim. Barışmaya gidip, ikna etmeye çalıştım. Bana hakaret etti. Tartışma kavgaya dönüştü. Bana hakaret edince önce boğazını kestim ve kalbinden bıçakladım. Onu çok seviyordum. Bir anlık öfke, kıskançlık beni çılgına çevirdi. Üzgünüm, böyle olmamalıydı. Onunla çok güzel hayallerim vardı" dedi. Eski eşinin öldürdüğü Gizem Olgun'un, bugün öğle namazından sonra Yalıkavak Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.