BBP Genel Başkan Mustafa Destici'ye ilk tepki Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ'dan geldi. Halk TV'de konuşan BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Destici'yi 'ihanet'le suçladı. Bütün il başkanlarının kanaatlerini kamuoyu ile paylaşacağını söyleyen Kızıldağ, parti içindeki istişarelerde yüzde 98'lik kesimin 'hayır' dediğini savundu.

"YÜZDE 98 'HAYIR' DİYOR"

Kızıldağ şunları söyledi:

"Genel Başkan’ın şahsi açıklamasıdır. Çünkü yaklaşık 45 gündür partimiz bir istişare sürecinden geçmektedir. Partimizin kadın kolları, Alperen Ocakları, Yüksek İstişare Kurulu, Kurucular Kurulu, MKYK’sı, il başkanları toplantıları yapıldı. En son çıkan sonucun toplamı yüzde 98’lik dilimin ‘Hayır’, geriye kalan yüzde 2’lik dilim de ‘Kavganın ortağı olmayalım, sandıkta da ‘Hayır’ verelim, ancak tabanı serbest bırakalım’ düşüncesindeydi. En makul ve makbul açıklama, partinin yüzde 98’lik diliminin dediği ‘Hayır’dı. Kaldı ki bize toplantıda ‘Bu parti tek adam partisi değildir, istişareden çıkan sonucun dışında bir açıklama yapmam’ diyen sayın genel başkan bu düşüncesinin tam tersinde bir açıklama yapmıştır ki, bu da Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını, BBP’ye gönül vermiş insanları ziyadesiyle üzmüştür. Bundan sonra bütün il başkanı arkadaşlarımız, benim gibi bulundukları illerde teşkilatının kanaatini kamuoyuyla paylaşacaktır. Böyle bir vahim durumu asla kabul etmeyiz, böyle bir ihanetin içerisinde de asla olmayız."

SİVAS TEŞKİLATI DA TEPKİLİ

Sivas İl Başkanlığı ise sosyal medyadan Destici'nin açıklamaları eleştirildi. Partinin kurullarından böyle bir karar çıkmadığı belirilerek Twitter hesabından yapılan açıklamada, "BBP Genel Başkanı Destici'yi kaybettik hükümsüzdür" tweeti atıldı.