Son dakika gelişmesi! AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen "Gençlik Kolları ile Buluşma" programında gençlere sesleniyor. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"SİZLER HAYALİNİ KURDUĞUMUZ TÜRKİYE'NİN UMUDUSUNUZ"

"Geleceğimiz olan gençler, size bakarken, biliniz ki Türkiye'nin aydınlık yarınlarının parlak geleceğini görüyorum. Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye'nin umudusunuz. AK Parti olarak yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz. Çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sizleri geleceğe hazırlamak da Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin öncelikli görevidir.

 

 

 

"81 İLDEN AKIN AKIN GELDİNİZ"

Sizler hafta sonu tatillerinizi bir kenara bırakarak AK Parti Gençlik Kolları'nın bu çalışmasına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudu, dava bilincidir.

"LAF SÖYLEDİKLERİ GENÇLER, 15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKTILAR"

15 Temmuz gününü ve gecesini hatırlıyoruz. 15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan, milletimizin cesaret, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu genel başkanı, liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen, en önce meydanları dolduran gençlerdi. Gençleri sürekli tenkit ettiler. Gençlere, 'apolitik' dediler, 'Gençler Türkiye'nin sorunlarına Fransız' dediler. Gençlere çok şey söylediler. Ama o gençler 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Sizlerdiniz öncü olan.

"SAAT 10.30'DA MELİH'İ ARAYIP 'ÖLÜMÜNE DİRENECEĞİZ' DEDİM"

Saat 10 buçukta Melih'i aradığımda 'Teşkilatını hazırla, ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye, hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz' dedim. Melih kardeşim, 'Biz hazırız genel başkanım, hazır bekliyoruz, her an meydanlardayız' dedi. İşte AK Parti şuuru bu. Memleket zordaysa, en önde giden teşkilat demektir.

Şahadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları mensubu 12 kardeşimiz de var. Bütün şehitlerimize, gerek vatan savunmasında, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

"15 TEMMUZ ARTIK RESMİ BAYRAM"

Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesi 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmıştır. Millet olarak verdiğimiz mücadele demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. MGK'nın aldığı kararla ve Bakanlar Kurulumuzda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak her yıl kutlanacaktır. 15 Temmuz artık resmi bir bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unuttulmayacak.

İKİNCİ DARBE HABERLERİNE YANIT: GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR

Bugünlerde sürekli olarak 'ikinci darbe yapılacak, yeniden geleceğiz'... Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var! Bunlar bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik için tezgahladıkları kara kampayanlardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin. Ama rehavet de yok. Gece gündüz de her şeye hazır olacağız, bu gençlikle, AK Partigençliğiyle hazır olacağız.

O gece Türkiye'nin bütün minareleri ezanlarla, selalarla inledi. Türkiye'nin bütün meydanları kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla doldu taştı. Bütün insanlarımız Türkiye'yi savunmak için akın akın meydanlara koştu. Evet, şehitlerimiz var, yüreğimiz yandı ama şunu bilin ki o şehitler gözlerini kırpmadan, toplara, tüfeklere, kurşunlara meydan okurcasına direndiler, 'Ya istiklal ya ölüm' dediler."