Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür Kongre Merkezi’nde Çevre Projeleri Açılış Töreni’nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Şehir bir medeniyettir. Yaşanabilir marka şehirler Ak PArti iktidarının şehircilikte en önemli hedefidir” iddiasında bulundu. Referanduma da değinen başbakan ‘Evet çıkarsa biteriz diyorlar, biteceksiniz’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Kentsel dönüşüm diye riskli alanlar ilan ederek kendi elimizle yaptığımız bu yanlışlığı düzeltmeye çalışıyoruz. Temeli yanlış atılmış şehirleri kentsel dönüşüm ilan ederek bu yanlışı düzeltmeye çalışıyoruz. 200’den fazla yerde riskli alan ilan ettik. İzmir’in yüzde 62’si imarsız, kuralsız ve depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. Türkiye çapında olaya baktığımız zaman 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor. 100 milyar liradan bahsediyoruz. Bunları baştan düzgün yapsaydık, parselleri, garajı, yeşil alanı… vs sonra binayı yapsaydık bu rakamlara ihtiyaç duymazdık. Düzeltmek için harcadığımız para yapmak için harcadığımızdan daha fazla. 15 yılda memleketin bir ucundan diğer ucuna yeni bir Türkiye inşaa ettik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli bir hamle başlattık. Kolları sıvadık ve bugünlere geldik. Yaşanabilir marka şehirler Ak PArti iktidarının şehircilikte en önemli hedefidir. Az laf çok iş, laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyduk. Biz bu yola baş koyduk.

KAYSERİ’YE HIZLI TREN

Kayseri’ye hızlı tren gelecek. Ankara Yozgat’tan sapacağız 144 km sonra ver elini Kayseri. 81 ilde, 15 yılda 755 bin konut inşaa ettik. Türkiye’de ilk defa çevreye karşı işlenen suçları TCK kapsamına aldık. Kabahatten çıkardık, TCK kapsamına aldık.