Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor" dedi. Öte yandan on binlerce adayın merakla beklediği KOSGEB faizsiz kredi sonuçları kurumun internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İşte detaylı bilgiler

KOSGEB gov.tr'den yapılan açıklamaya göre, Başabakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısının ardından sorgulama sayfasının aktif hale geçeceği bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım, az önce grup toplantısında yaptığı açıklamada KOSGEB kredi için şunları söyledi:

"KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağalmaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk.

Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor.

Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna 20 bin ile 50 bin arasında değişiyor. İlk yıl ödeme yok. Geri kalan 2 yılda faiz yok. Aldığın parayı ödüyorsun eşit taksitlerle.

 

KOSGEB KREDİSİYLE İLGİLİ DETAYLAR

KOSGEB 2017 50 bin TL sıfır faizli kredi sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz yıl açılan başvurulardan çok az bir işletme sahibinin yararlanması nedeniyle 2017 ayağı ile yeniden açılan KOSGEB sıfır faizli 50 bin TL kredi sonuçları işletme sahipleriyle paylaşıldı. İşte, KOSGEB sıfır faizli kredi sonuçları sorgulama sayfası ve kredilerin hangi bankalardan çekilebileceğine dair bazı detaylar:

KOSGEB KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BİR YIL BOYUNCA GERİ ÖDENMEYECEK

İşletme sahiplerinin 50 bin TL'ye kadar almaya hak kazandığı KOSGEB kredileri, ilk 12 ay boyunca geri ödemesiz olacak. Kredi geri ödeme koşullarını ve vade sayısını uzun tutan KOSGEB, geri ödemeyi 36 ay vade ve üçer ay arayla kabul edecek.

KİMLER KREDİYİ ALMAYA HAK KAZANDI?

15 bin kişinin yararlandığı bir önceki programa başvuran ve destekten yararlanamayan 230 bin işletme sahibinin yeniden değerlendirildiği süreçte, güvenlik soruşturması ön koşul oldu. Güvenlik soruşturmasını tamamlayan işletmeler ise çalışan sayısı ve net satış hasılatına göre değerlendirmeye tabii tutuldu. Yıllık net satış rakamı 1 milyon TL'nin altında ve 10 kişiden az çalışana sahip olan işletmeler bu destekten yararlanmaya hak kazandı.

KREDİLER 9 BANKA ÜZERİNDEN ÇEKİLEBİLECEK

Kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından işlemlerine başlayacak olan ve işletme sahipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın protokol imzaladığı 9 banka üzerinden kredi çekebilecek. Bu bankalar; Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası şeklinde sıralanıyor.

460 BİN 167 İŞLETMEYE KREDİ VERİLİYOR

Toplam 11 milyar lira nakit kaynak sağlandığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, kriterlere uyan 460 bin 167 işletmeye kredi verileceğini duyurdu.