AK Parti Elazığ İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Elvan, 14 yıldır milletle hareket ederek hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Cazibe Merkezi Programı kapsamında ülkenin gelişmesi ve kalkınması için her türlü desteği verdiklerini ve teşvikleri sağladıklarını ifade eden Elvan, Elazığ'ın da bu gelişimden ve kalkınmadan payını alması, değer üreten ve istihdam oluşturan bir şehir haline gelmesi için kararlı olduklarını söyledi.

Ülkenin gelişimi ve kalkınması için milletle hareket edeceklerini belirten Elvan, ''Bu ülkede istikrar ve huzur olursa büyüme olur. Her hür teşebbüsle birlikte hareket edilirse büyüme olur. Birliğimizden ve düzenimizden asla taviz vermeden FETÖ, PKK, DEAŞ ve cümle terör örgütleriyle işte ve dışta sonuna kadar mücadele ederek, kim ayağımıza pranga oluyorsa bir bir yolumuzdan temizleyerek Türkiye'yi geleceğe birlikte hazırlayacağız.'' ifadelerini kullandı.

 Referandum süreci

Bakan Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişikliği için gerekli onayı verdiğini ve ülke için referandum sürecinin başladığını anımsattı. Elvan, ''İnşallah nisan ayında millet ve bir bütün olarak Türkiye'nin daha hızlı kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için hep birlikte 'evet' diyeceğiz. Ben de varım, biz de varız diyeceğiz. Niçin? Güçlü Türkiye için. Niçin? Güçlü Elazığ için.'' diye konuştu.

Hükümet sisteminde yapacakları değişiklikle milleti siyasetin merkezine oturtacaklarını ve milletin daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Elvan, ''Evet, bir taraftan milletimiz yürütmeyi seçecek yürütmenin başının kim olduğuna karar verecek ki bunda yüzde ellinin üzerinde oy gerekiyor. Diğer taraftan Meclisimizi de temsil edecek olan milletvekillerimizi seçecek çok daha hızlı karar alma süreçlerini başlatacağız." dedi.

Yatırımların çok daha hızlı bir şekilde ve daha kısa sürede sonuçlanacağını dile getiren Elvan, özellikle dünyada belirsizliğin ciddi krizlerin yaşandığı, geleceğin ne olacağına dair bu belirsizliklerin her geçen gün yükseldiği bir dönemde güçlü liderliğin öneminin daha da arttığına işaret etti.

"Biz şuna inanıyoruz. 15 yıllık süre içerisinde ekonomik ve sosyal açıdan son derece zayıf olan Türkiye'yi güçlü bir konuma getirmiş olan Cumhurbaşkanımız önderliğinde inşallah bu yapılacak referandumla, anayasa değişikliği ile Türkiye çok daha güçlü bir konuma gelecek." diyen Elvan, ülkenin daha hızlı büyüyeceğini, refahın daha hızlı bir şekilde artacağını kaydetti.

 ''Vesayet odakları ortadan kaldırılmıştır''

Elazığ'ın doğunun batıya ve batının doğuya açıldığı bir kavşak noktası olduğuna dikkati çeken Elvan, kentin aynı zamanda tarım, sanayi ve madencilik açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktardı.

Bu potansiyelin, referandumun ardından yeni dönemle alınacak hızlı kararlar ve yatırımlarla daha iyi kullanılacağına işaret eden Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer hükümet bir yana millet bir yana giderse bunun adına milli irade denmez vesayet denir. Vesayet odaklarına hizmet denir. Ama Ak Parti hükümetleri döneminde milletle hükümet bütünleşmiştir. Artık o vesayet odakları tamamıyla ortadan kaldırılmıştır. Milletin gerçek sözcüsü AK Parti hükümetleridir. Şundan emin olun, biz güçlüyüz ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Bizim inancımız tamdır, bizim inanıp da yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki sizin o güçlü desteğiniz devam etsin. Bunun da devam edeceğine olan inancımız tamdır ki 15 Temmuz darbe gecesi sizler demokrasinize, partinize, hükümetinize, meclisinize sahip çıktığınız ve dediğiniz ki biz hiçbir vesayet odağına karşı boyun eğmeyiz. Allah'a çok şükür o şer odaklarına karşı bugüne kadar başarılı olduk. Bundan sonraki süreçte de kim çıkarsa önümüze buldozer gibi ezip gececeğiz. Bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa bunların her birini teker teker yerine getireceğiz.''