Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya'da alınan iptal kararının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında  "Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Bu akşam Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Kimse engelleyemez. Demokrasinin toplanma özgürlüğünün gereği budur. Avrupa standartları ve değerleri de tam olarak bunu söylüyor. Biz Almanya dahil hiçbir ülkeyle ilişkilerimizin kötü olmasını istemeyiz. Ama düşmanca tavırların gerekli karşılığını veririz." dedi.

"UTANILACAK BİR ŞEY"

"Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri  Bakanının toplantılarını engellemek için sistematik bir çalışma var, diğer  bakanların da öyle. Türkiye'deki bir referandumda, komşu ülkelerin, dost  ülkelerin, dost bildiğimiz ülkelerin, bu kadar açık taraf tutması ve kabul  edilemez uygulamalar yapması, bana göre utanılacak bir şeydir."

"ALMANYA'NIN BU YAPTIĞI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

"Bugün Almanya'da, benim bile yapacağım  toplantıda toplantı yerinin sahibine önce polisin, sonra istihbaratın, sonra ne  kadar yetkili kişi varsa 'iptal et' diye baskı yapması, kişinin kabul  etmemesinden sonra da o iş yerinin ruhsatının iptal edilmesi kabul edilebilir bir  şey değil. Bu, insan haklarıyla da bağdaşmaz.  O kişiyi bu şekilde cezalandırarak  Almanya'nın da bir yere varması mümkün değil."