Duyuru sayfasında AÖF ders geçme notunun değiştiği bilgisi de verildi. Öğrenciler, sınav sonuçlarına Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden erişebilecek. Peki, AÖF ders geçme notu kaç oldu? İşte, tüm detaylar! ATA AÖF sınav sonuçları, önceden de bildirildiği üzere bugün açıklandı. ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklandığı bilgisi üniversitenin resmi sayfası üzerinden verildi. Güz dönemi final sınavlarından geçip geçemediklerini merak eden açıköğretimliler, büyük bir merakla sonuç sorgulama sayfasını ziyaret etmeye başladı.  Ayrıca AÖF ders geçme notuyla ilgili önemli bir bilgilendirme yapıldı. Yapılan duyuruyla AÖF ders geçme notunun değiştiği öğrenildi. Üniversite eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, ATA AÖF sınav sonuçlarını online sistem üzerinden sorgulayıp güz dönemi final sınavlarından geçip geçemediklerini öğrenebilecekler. Peki, AÖF ders geçme notu kaç oldu? İşte, duyuruda yer alan ifadeler!

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

Üniversitenin açıklamasında;  "Sizlerden gelen yoğun talep üzerine, ders geçme baraj notu olarak kullanılan “Alt Limit (AL)” değerinin 35’den 30’a düşürülmesi teklifimiz Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilmiştir. Yarıyıl sonu sınav değerlendirmesi AL = 30’a göre yapılmış ve ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza Öğrenci Bilgi Sisteminden ulaşabilirsiniz.

Siz değerli öğrencilerimizin lehine olan bu düzenlemenin zaman alması nedeniyle sınav sonuçlarının açıklanması birkaç gün gecikmiştir. Bu konuda göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür eder, bütünleme sınavında başarı oranının daha da yükseleceğine olan inancımızı ifade ederek, başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

BÜTÜNLEME SINAVLARI NE ZAMAN?

ATA AÖF final sınavlarının açıklanmasının ardından başarılı olunamayan dersler için bütünleme sınavı yapılacak. Peki, bütünleme sınavı ne zaman? Sonuçlara yönelik açıklamasıyla heyecanlandıran üniversite yetkilileri daha önce bütünleme sınavı için de duyuru yayımlamıştı. Yayımlanan duyuruya göre Güz dönemi bütünleme sınavları 4 Mart- 5 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak.

BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Güz döneminin sona ermesi ve yeni dönemin başlaması ile birlikte bahar dönemi ders kayıtları için süreç başlamış oldu. Final dönemi kayıtlar, 20-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Mazeretli ders kaypıtları ve onaylama işlemleri ise 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak. 2016-2017 bahar dönemi akademik takvime göre 27 Şubat 2017 ile 2 Haziran 2017 tarihleri arasındadır. Bahar döneminde ara sınavların tarihleri 29-30 Nisan, final sınav tarihleri için ise 3-4 Haziran tarihleri belirlenmiştir. Bütünleme sınavları da 8 Temmuz ve 9 Temmuz 2017 tarihlerinde olacaktır.