İptale gerekçe olarak yoğun talep ihtimali üzerine otoparkın yetersizliği gösterildi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ karara sert tepki gösterdi. Bozdağ,"Teröriste toplantı izni veren Almanya'nın benim katılacağım bir toplantıyı iptal etmesini kabul edemeyiz. Demokrasiye de hukuk devleti ilkesine de sığmaz" dedi.

Almanya yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla balanacağı mitinge izin vermeyen Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın  Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau  kentinde, konuşma yapacağı Avrupalı Türk  Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği etkinliğe "park yeri ve girişlerin  yeterli olmadığı" gerekçesiyle iptal edildi.

Gaggenau belediyesi, yaptığı açıklamada, UETD’ye kiraladığı bir  salonda düzenlenecek etkinlik için verdiği izni geri çektiğini duyurdu.  Açıklamada, UETD Gaggenau şubesinin kuruluş etkinliğinin  gerçekleştirmesinin planlandığı, Adalet Bakanı Bozdağ’ın misafir konuşmacı olarak  yer almasının duyulmasıyla bölge dışından da medya ilgisinin arttığı  kaydedildi.    Etkinliğe bölge dışından çok fazla ziyaretçinin gelmesinin beklendiği  iddia edilen açıklamada, söz konusu salonun park yerlerinin ve girişlerin yeterli  olmayacağı öne sürüldü. Belediyenin açıklamasında, bu sebepten dolayı UETD’ye verilen iznin  geri çekildiği bildirildi.

TEPKİ TOPLADI 

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gaggenau kasabasında Festhalle Bad Rotenfels salonunu yapılacak olan toplantısı, belediye tarafından makul bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi, etkinliğe katılacak olan Türkler arasında tepkiyle karşılandı.UETD yetkililerinin etkinlik için başka bir salon arama çalışmalarına başladığı kaydedildi.
 

BAKAN BOZDAĞ: KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Almanya'nın kararına Bakan Bozdağ'dan sert tepki geldi.  Bozdağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Akşam saat 19:00'da Gaggenau'da Türk toplumana hitap edecektim. Gerekli izinlar alınmıştı. Belediye toplantıyı iptal etti. Başka yerlerde de polis toplantı yapılması konsuunda engeller çıkardı. İzinleri alınmış her türlü çalışma bir buluşmayı yapma fırsatı bulamadık. her defesanıda insan hakaları hukukuk üstünlüğünden bahs eden Alman makamlarının Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahamül etmesmesi kabul edilebilir edğil. toplantı demoktratik hukuk devletlerinin vazgeçilmezi özelliklerindendir. Kusara bakmasınlar. Bu hukuk devletine yakışan bir şey değil. demokrasiyle izah edilemez. Bir toplumun toplantı sapmasına izin vermeyen bir demokrasi olamaz. Daha önce de bunun örneklerini gördük.Alman makamlarının kararını kabul etmek mümükün değil. "  Bakan Bekir Bozdağ, Alman Adalet Bakanı ile yapacağı toplantıyı da iptal ettiğini açıkladı. 

BAKAN ZEYBEKÇİ'NİN TOPLANTISI DA İPTAL EDİLDİ 

Öte yandan AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Köln'de organize edilen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı toplantının da iptal edildiği duyuruldu. Avrupa Türk Demokratlar Biriliği tarafından yapılan açıklamada salonların iptal edildiği, alternatif salonların arandığı duyuruldu. Adalet Bakanı Bozdağ, da Zeybekçi'nin toplantısının iptal edildiğin doğruladı.