İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz'e benzettiği şahsın gizlice fotoğrafını çekti. Görüntülendiğini anlayan şahıs ise kaçtı.

Milliyet gazetesinin haberinde, cep telefonu ile fotoğrafı çekilen kişinin, görüntülendiğini anlayınca hızlıca pazardan uzaklaşıp kayıplara karıştığı belirtildi.

Türkiye'de kayıt altına alınan fotoğraflarına göre biraz daha kilo verdiği görülen, ancak kendine has kaş ve saç yapısı bire bir aynı olan şahsın fotoğrafı, "Adil Öksüz Londra'ya mı kaçtı?" sorusunu akıllara getirdi.

İçişleri Bakanlığının FETÖ üyesi olarak aradığı, 'kırmızı' kategorisinde yer alan Adil Öksüz için konulan ödül miktarı 4 milyon lira.

Adil Öksüz, 15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının olduğu Akıncılar Hava Üssü'nde yakalanmış ve gözaltına alınmıştı. Öksüz, iki gün sonra 18 Temmuz'da adliyeye sevk edilmişti.

Adil Öksüz savcılıkta "Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Amcam, o bölgede (Kazan) kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok" ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelerin ardından mahkeme yurt dışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla Öksüz'ü serbest bırakmıştı.