Mahkeme heyeti, kızın 15 yaşından küçük olması nedeniyle söz konusu delillerin ceza miktarını değiştirmeyeceğine hükmederek sanık Ahmet Y.’ye,  ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’kişi hürriyetini yoksun bırakma’ ve ’uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından toplam 32 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
 
Aralık 2014’te meydana gelen olayda Ahmet Y., okula gitmek için evden çıkan B.A. ile buluşup arkadaşının evine götürdü. Ahmet Y., iddiaya göre evde sabahladığı B.A.’ya, arkadaşları Ş.Ş. ve Ş.B.’nin yanında cinsel istismarda bulunup esrar içirdi. Aliesinin kayıp başvurusunda bulunduğu B.A., 1 gün sonra eve döndü. Kayıp soruşturması kapsamında polise ifade veren B.A., başına gelenleri anlattı.
 
Tutuklanan Ahmet Y., ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’kişi hürriyetini yoksun bırakma’ ve ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada söz konusu suçlarda Ahmet Y.’ye yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ş.Ş. ve Ş.B. de hazır bulundu.
 
Ahmet Y.’nın avukatı, B.A.’nın cezaevindeki müvekkiline gönderdiği aşk mektupları ve kendi saç tellerini mahkemeye delil olarak sunup, kızın rızası ile ilişkiye girdiğini söyledi. B.A.’nın kemik yaşının da 15’den büyük olduğunu ileri süren avukat, verilecek cezada bu durumların göz önünde bulundurulmasını talep etti. Ahmet Y. de evli ve çocuğu olduğunu, hayatının mahvolduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti ve beraatini istedi.
 
Mahkeme heyeti, kızın yaşının olay tarihinde 15 yaşından küçük olması nedeniyle söz konusu mektup ve saç tellerinin verilecek ceza miktarını değiştirmeyeceğine hükmederek sanık Ahmet Y.’ye, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl 8 ay, ’kişi hürriyetini yoksun bırakma’dan 3 yıl 1 ay, ’uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan da 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 32 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Ş.B. ve Ş.Ş. ise 8’er yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldı. İki sanığın sabıka kayıtları olmaması nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakıldı.