Balili saha ortasına dikilen Filistin bayrağı ile ilgili konuştu.


Fransız Le Monde gazetesi, Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Pini Balili'nin, kendi takım arkadaşı İbrahim Dağaşan'ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, "Yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını" yazdı.

Le Monde, "Mayınlı arazideki futbolcu" başlığı altında 1 tam sayfasını Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'ye ayırdı.

İsrail'in Gazze operasyonunu başlatmasından beri TV ekranlarında ve sokaklarda ön plana geçen Ortadoğu sorununun bir süredir statlara da taşındığını belirten muhabir Guillaume Perrier, Türkiye liglerinde oynayan tek İsrailli oyuncu olan Balili'nin, "Hiç de arzu etmediği yepyeni bir ilgi odağı haline getirdiğini" kaydetti.

"Maçtan sonra İbrahim'i sorguladım"

Sivasspor - Galatasaray maçından sonra tribünlerde olup biteni ve bunu izleyen polemiği ayrıntılı olarak 3. sayfaya taşıyan Le Monde, daha sonraki maçta takım arkadaşı İbrahim Dağaşan'ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, İsrailli futbolcunun, "Yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını", maçtan sonra "Neden öyle yaptın? diyerek İbrahim'i sorguladım" dediğini aktardı. Ancak iki futbolcunun aralarında tartışarak sorunu giderdiklerini ekledi.

Hala karla kaplı bu Orta Anadolu kentinde Balili'nin "Yerel bir star olduğunu" yazan Le Monde, kentte kendi gözlemlerine de sayfada yer verdi.

Sivaslı 20 yaşlarındaki bir gencin Balili'yi kastederek safça, "O öteki Yahudiler gibi değil" diye konuştuğunu, yine başka bir Sivaslı'nın, "Önemli olan Sivas forması giymesi. Müslüman, Ermeni veya İsrailli olması değil" dediğini anlattı.

Le Monde, Balili'nin Türk vatandaşlığına geçmeye hazırlandığını, "Babanın kanı" anlamına gelen Atakan adını alacağına dikkat çekti.