Polislerden birisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Avcılar'da arkadaşlarıyla bir parkta içki içerken Avcılar Emniyet Müdürlüğü "Yunus" ekipleri tarafından feci şekilde dövüldüğü iddia edilen İstanbul Aydın Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü son sınıf öğrencisi Güney Tuna (21) için İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık Günay Tuna'nın içki içmesi nedeniyle Yunuslarca dövüldüğü iddialarını araştırmak üzere 3 polis başmüfettişi görevlendirildi.

Bu arada beyin kanaması geçiren Tuna'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Bacaklarında iki kırık ve beyninde ödem oluştuğu öğrenilen Tuna'nın avukatı Efkan Bolaç, "Polisler müvekkilimi ölüme sebebiyet verecek derecede kafasına vurarak darp etmiştir. Tutuklanmalarını isteyeceğiz" dedi. Bolaç, polislerin suçlu bulunması halinde 3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası alabileceklerini kaydetti.

İKİ POLİS BİRDEN DÖVMEYE BAŞLADI

Öte yandan polis tarafından dövülen Güney Tuna'nın babası Cengiz Tuna ve olay sırasında Güney Tuna'nın yanında olan kız arkadaşı Sevda Özdemir olayla ilgili ifade vermek ve bildiklerini anlatmak üzere Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi. Adliye çıkışında soruları cevaplayan Sevda Özdemir, "Sahilde oturuyorduk. Birkaç masada alkol vardı. İlk önce uyarı geldi. Alkolleri kaldırdık. On dakika sonra polisler tekrar gelerek, sahili terk etmemizi istediler. Bu kez Güney polislere 'bizi buradan kaldırmaya ne hakkınız var' dedi. Bunun üzerine polisler Güney'i itti. Güney yere düştü. Tartışma yaşandı. İki polis birden dövmeye başladı. En son olarak parktaki kulübeye doğru götürerek kelepçelediler. Ondan sonrasını görmedim" dedi. Baba Cengiz Tuna ise tek isteğinin suçluların cezalandırılması olduğunu söyledi.

1 POLİS TUTUKLANDI

İstanbul Avcılar'da, üniversite öğrencisi Güney Tuna'nın polislerce dövülmesi soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen polis memuru Muhammed Bağcı tutuklandı./yeni şafak