Ergenekon soruşturması MHP liderliğinin de hassas konumunu gözler önüne serdi. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile halen cezaevinde tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün MHP liderliğini ele geçirmek için nasıl mücadele ettikleri kayıtlara geçti.



Bunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ülkücüleri sokaktan çekme konusunda sergilediği tavrın önemli rol oynadığı belirtiliyor. Eleman bulmakta sıkıntı çeken Ergenekon çetesinin, Bahçeli'ye ağır eleştiriler yönelttiği ve devrilmesi yönünde çalışmalar yaptığı biliniyor. Bu isimlerin parti yönetimini ele geçirme planları, gazeteci Zihni Çakır'ın 'Ergenekon'un Çöküşü 1-2' isimli kitaplarda anlatılıyor.



Özellikle Veli Küçük'ün Bahçeli'ye büyük öfke duyduğu ve çevresindekilere sık sık, "Bu adamı pencereden aşağı atmadan bu parti kurtulmayacak. Devlet Bahçeli gitsin kim gelirse gelsin. Ben Yunanistan'dan PASOK'tan bir adamı getirip bu MHP'nin başına koysaydım bu kadar tahrifat yapmazdı." dediği aktarılıyor.



Hurşit Tolon'un genel başkanlık hayali, Çakır'ın ilk kitabında gündeme gelmişti. Bu bilgi, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGBH)'ne yönelik Girdap Operasyonu'nda tutuklanan Ahmet Cinali'ye dayandırılıyor. İkinci kitapta da Veli Küçük'ün MHP planlarından söz ediliyor. Kitaba göre Veli Küçük, bazı gazeteciler ve akademisyenleri evinde toplayarak MHP üzerine planlar kurmuş. Güler Kömürcü, Ümit Özdağ ve Sedat Peker'le bir araya gelerek MHP'de Özdağ'ın lider olmasını temin etmeye çalışmış.