Başbakan Andonis Samaras, hükümete ait EMBRAER tipi iki jet uçağından birinin satılarak gelirlerinin ordunun ihtiyaçları için sarf edilmesine, diğerinin eğitim ve ambulans amaçlı kullanılmak üzere orduya devredilmesine, Gulfstream V tipi uçağın ise hükümet ve ordu tarafından ortaklaşa kullanılması talimatını verdi.

Kilesinin mal varlığı da değerlendirilecek

Bu arada, Kilise'nin mal varlığının ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için hükümet ve kilise arasındaki temasların olumlu yönde sürdüğü bildirildi.

Bu çerçevede başbakanlık konutunda bugün bir araya gelmesi beklenen Samaras ile Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un gündeminde kilisenin mal varlığının zor durumda bulunan vatandaşların ihtiyaçları için kullanılması konusunun bulunduğu belirtildi.

Başbakan Samaras seçim öncesi açıklamalarında, mal varlığının değerlendirilmesi için kiliseye fırsat tanıyacağını açıklamıştı. Kilise çevrelerinden yapılan açıklamalarda da, Başpiskopos İeronimos'un kilisenin mal varlığının şeffaf bir biçimde değerlendirilerek, gelirlerin acı çeken insanlara verilmesinden yana olduğu belirtilmişti.