Tarihinin en büyük krizini yaşayan Yunanistan'daki doktor ve hemşireler de Türkiye'de çalışmak için sıraya girdi. AKkariyer Genel Müdürü Aslı Akkor, kendilerine şu ana kadar 2 bin 500 yabancıdan başvuru geldiğini, bunun 500'ünün Yunanistan ile Balkan ülkelerinden olduğunu söyledi. Akkor, "Hemşire ve doktorları Türkiye'ye getirmek için oranın resmî makamları ile görüşmeler yapıyoruz." dedi. Akkor, Yunanlılardan sonra başvurularda İran, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerinin ön sırada yer aldığı bilgisini verdi.
 
Zaman gazetesinin haberine göre; önümüzdeki hafta Yunanistan'a gideceklerini belirten Akkor, "Burada doktor ve hemşire dernekleri ve istihdam şirketleri ile görüşeceğiz. Yunanistan'dan özellikle çok sayıda hemşire Türkiye'de çalışmak istiyor." dedi. Akkor, bu kişilerin mutlaka doğru kanallarla Türkiye'ye getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bazı kötü niyetli kişilerin Türkiye'ye turist vizesiyle gelen kişilere çalışma izni alıp, çalıştırabileceğini hatırlattı. Ayrıca kendi ülkesinde hasta ya da çocuk bakıcısı olan kişilerin 'hemşire' olarak, veteriner ve sağlık personelinin de 'hekim' diye Türkiye'ye gelme tehlikesi oluşabileceğini söyledi.
 
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, yabancı hekim ve hemşirelerle ilgili mevzuat hazırlığının devam ettiğini ve ithal sağlık personelinin 2012 itibarıyla Türkiye'de çalışmaya başlayacağını söyledi. Şengül, hastanelere bu dönemde 'şu kadar hemşire şu kadar doktor getiririm' diye maillerin geldiğini hatırlatarak, hastanelerin dikkatli olmalarını istedi.
 
Şengül, yeni düzenlemenin Tür-kiye'de okuyan ve uzmanlık eğitimi gören 3 bin hekime de resmî çalışma izni anlamı taşıdığını belirtti. Doktorların yanı sıra dışarıdan gelecek hemşirelerle özel sağlık sektörünün personel açığının bir nebze de olsa rahatlayacağını kaydetti. "Bu kişiler bizimle sözleşme imzalayacak. Kadro işgal etmeyecek. İsteğimiz, bu doktorların yaptığı hizmetin de sigortanın ödeme kapsamında olmasıdır." dedi. Düzenlemeyle Türkiye'de 5-6 bin yabancı hekimin çalışması düşünülüyor. Hemşirelerde ise sınır yok. Orta ve uzun vadede 200 bin hekim ve hemşireye ihtiyaç var. Çıkan yasanın altyapısını düzenlemek için Sağlık, Çalışma ve İçişleri bakanlıkları ile YÖK bir çalışma yürütüyor.