KESKİNOĞLU, TAM İZLENEBİLİRLİK SİSTEMİYLE HER ÜRÜNE BİR NUMARA VERİYOR
Şirket, piliçlerinden sonra sektörde ilk kez yumurtalarının üretiminden sofraya kadar olan sürecini müşterilerinin denetimine açtı

Türkiye'nin tavukçuluk alanında ilk ve tek entegre kuruluşu olan Keskinoğlu, 2005 yılında piliç eti üretiminde öncü olarak başlattığı "tam izlenebilirlik" sistemini yumurta üretiminde de devreye soktu. Ambalajlı yumurta pazarında yüzde 60 payla lider olan Keskinoğlu, bunun için online bir sistem geliştirdi. Ürettiği her yumurtaya bir kimlik numarası veren Keskinoğlu "tam izlenebilirlik" sistemi sayesinde üretimle ilgili tüm detayları tüketicilerine ulaştırmayı amaçlıyor.

Ekip oluşturuldu
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Sistemin eksiksiz çalışması için gıda mühendisleri ve veri girişlerinin güncelliğini sağlayacak bir ekip oluşturduk. Keskinoğlu olarak ürettiğimiz ürünlere her zaman güveniyoruz ve müşterilerimizin de ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketmesini istiyoruz. Bu yüzden de tesislerimizi bu tarz uygulamalarla sürekli müşterilerimizin denetimine açıyoruz" dedi.
Keskinoğlu şunları söyledi: "Tesislerimizde uygulanan izlenebilirlik sayesinde, tüketici aldığı ürün konusunda muhatap olarak karşısında markalı ürün sahibi firmayı bulmaktadır. Bu da ambalajlı ve markalı ürünlerin tüketici için en büyük garantisidir."

İhracatta iddialı
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun, Türkiye'nin en büyük yumurta üreticisi olarak piyasadaki üstünlüğü devam ediyor. Günlük yumurta üretiminin 35 milyon adet olduğu Türkiye'de, günlük 1 milyon 800 bin adet üretimiyle Türkiye'nin en büyük yumurta üreticisi olan şirket, yaptığı ihracat atakları ile uluslararası pazarda iddiasını sürdürüyor.
Son olarak İsrail ile yaptığı anlaşma ile yıl sonuna kadar bu ülkeye 8 milyon adet yumurta ihracatı yapacak olan şirket, Kasım 2007 tarihine kadar olan 10 aylık bir süre içinde Kıbrıs, Irak ve Azerbaycan'a 43 milyon adetlik yumurta ihracatı gerçekleştirdi.
Şirket 2006 yılında yaptığı 23 milyon adet yumurta ihracatı ile toplam yumurta ihracatının ( 65 milyon adet) yüzde 35.38 gerçekleştirerek ilk sırada yerini alırken, 2007 yılının ilk 10 ayında yaptığı 43 milyon adet yumurta ihracatı ile de Türkiye toplam yumurta ihracatının (597 milyon adet) yüzde 7.20 'sini gerçekleştirdi.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, hedeflerinin yıl sonuna kadar 60 milyon adet yumurta ihracat etmek olduğunu söyledi.