Eskişehir'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a bir konferans sırasında yumurta atarak hakaret eden 2 üniversite öğrencisi 7 biner TL para cezasına çarptırıldı.
 
PARA CEZALARI ERTELENDİ
Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, öğrencilere verilen para cezasını denetimli serbestlik kapsamında erteledi. Öğrenciler, 5 yıl içerisinde suç işlemeleri halinde ise söz konusu para cezasını ödeyecek.
 
İşte Kılıç'a yapılan yumurtalı o protesto...
 
Eskişehir'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a bir konferans sırasında yumurta atarak hakaret eden 2 üniversite öğrencisi 7 biner TL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, öğrencilere verilen para cezasını denetimli serbestlik kapsamında erteledi. Öğrenciler, 5 yıl içerisinde suç işlemezse söz konusu para cezasını ödemeyecek. 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Tevfik Caner Ertay (20) ve Yakup Çetinkaya (22) ile avukatları Pınar Çelik Arpacı katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir öğrenci, arkadaşlarının yumurtaları Haşim Kılıç'a değil, sahneye doğru attığını belirterek, "İsteselerdi yumurtaları Kılıç'a atarlardı. Arkadaşlarımız burada hükümeti ve üniversite yönetimini protesto etmiştir." dedi. Tutuksuz sanıklar Tevfik Caner Ertay ve Yakup Çetinkaya, daha önce verdikleri ifadelerin geçerli olduğunu kaydetti. Sanıkların avukatı Pınar Çelik Arpacı, öğrencilerin Haşim Kılıç'a hakaret etmediklerini belirterek, "Müvekkillerim üniversite yönetimi ve hükümeti protesto ederek slogan atmıştır. Protesto Kılıç'a yapılmamıştır. Müvekkillerimin amacı daha önce tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarının durumunu kamuoyuna duyurmaktı. Bunun için bu eylemi gerçekleştirmişler. Sanıkların beraatını istiyoruz." diye konuştu.
 
"YUMURTA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Mahkeme Başkanı Hakim Erol Özdemir, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek suçunu işledikleri gerekçesiyle iki sanığın 7 biner TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, öğrencilere verilen para cezasını denetimli serbestlik kapsamında erteledi. Öğrenciler, 5 yıl içerisinde suç işlemeleri halinde söz konusu para cezasını ödeyecek, suç işlemezlerse para cezasını ödemeyecek. Duruşmadan sonra adliye önünde açıklama yapan iki öğrenci, verilen cezaların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, "Cezalar bizi yıldırmaz. Yumurta atmaya devam." dedi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
Anadolu Üniversitesi'nde 26 Kasım 2010'da düzenlenen 'Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı' konulu sempozyumda konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, protesto edilmişti. Kılıç'a, yumurta ve çakmak attıkları belirlenen üniversite öğrencisi Tevfik Caner Ertay ve Yakup Çetinkaya, gözaltına alınmıştı. Öğrenciler, daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.