DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yumruklu saldırıya uğradı.
Saldırıyı gerçekleştiren ve MHP'li olduğu ileri sürülen Yusuf Doğru polis tarafından gözaltına alındı.

Buldan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ilçe stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı. Törenden sonra şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, tören sonunda stadyumdan ayrılmaya hazırlanırken, işsiz olduğu belirtilen 43 yaşındaki Yusuf Doğru iddiaya göre başkana önce küfür etti, ardından da yumrukladı. Şevik'in omzuna ve alnına yumruk isabet ederken, stadyumda bulunan polis ekipleri Doğru'yu gözaltına aldı. Başkan Şevik, saldırıyı gerçekleştiren Doğru'dan şikayetçi oldu.

`BİRİLERİ ÜZERİME SALDI'

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Yusuf Doğru'yu birilerinin kışkırttığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Yusuf Doğru'nun MHP'li olduğunu biliyorum. Beni 6- 7 aydır tehdit ediyor. Daha önce de camide namaz kılarken sözlü tacizde bulundu. Üç ay önce elinde balta ile seçim bürosuna geldi. Buldan küçük yer, kötü olmayalım, olayları büyütmeyelim diye alttan aldım. Ama adam durmak bilmiyor. Buldan'da başkan olduğum için hazımsızlık var. Birilerinin Yusuf Doğru'yu provoke ettiğini düşünüyorum. Kendisinden şikayetçiyim, söz artık yargıda."