Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "Bana ergenekoncu demişlerdi. Dava açtım kazandım. Bu yıpratma politikasını daha önce yargıya, orduya ve HSYK'ya yaptılar, CHP'ye yapamayacaklar" dedi.

Batum, Parti Meclisi toplantısında Gürsel Tekin ile kavga edip yumruklaştıkları yönünde çıkan haberlere tepki göstererek dava açacağını söyledi. Gürsel Tekin ile yan yana bile gelmediklerini belirten Batum, "Bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka biri arasında bile tartışma yaşanmadı. Haber tamamen uydurma" dedi.

CHP'nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, partisinin Bahçelievler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda partililerle bir araya geldi. Abidin Pak Öğretmenevi'nde yapılan kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Batum'a, partisinin Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Parti Meclisi toplantısında kavga edip yumruklaştıkları yönündeki iddialar soruldu. Batum, böyle bir olayın olmadığını ve olamayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Ne Gürsel Bey ile benim aramda ne de başka biriyle böyle bir olay olmadı. Kurul günü benimle Gürsel Bey arasında tartışma olduğunu, yumruklaşma olduğu aksettirildi. Özellikle yandaş basın bunu duyurdu. Diğer basın organlarına da bu haber yansıdı. O gün Gürsel Tekin ile yan yana bile gelmedik."

Toplantı sonrası kendisinin bir haber kanalına konuk olduğunu anlatan Batum, şunları söyledi: "Onlar da kurul toplantısından ayrılmışlar. Sabah gazeteleri açtığımda Gürsel Tekin ile yumruklaştığımız yazıyordu. 'Bunu muhabirler yapmaz. Ama tepeden onlara baskı var' dedim. Dünkü 80 kişilik parti meclisi toplantısı bir sinema salonu gibi bir yerde yapıldı. Bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka biri arasında bile tartışma yaşanmadı. Haber tamamen uydurma. Bence iktidar CHP'den korkuyor, iktidara doğru yürüdüğümüzü biliyor. Yandaş medyayı kullanarak CHP'yi yıpratmaya çalışıyorlar. Ama hiçbir şekilde CHP'nin iktidara yürüyüşünü engelleyemezler."

Süheyl Batum, haberi yapan basın kuruluşları hakkında dava açacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Halkın üzerinde bu haberin etkisi olduğunu düşünerek bu davayı açacağız ve bu oyuna gelmeyeceğiz. Dünkü toplantı çıkışında herhangi birine sorsalardı bile bir tartışma yaşanıp yaşanmadığını öğrenebilirlerdi ve her şey ortaya çıkardı. Bir daha böyle bir şey yapmamaları için dava açacağım. Bana daha önce yine 'Ergenekoncu' demişlerdi. Dava açtım kazandım. Kazandığım paraları da ÇYDD'ye bağışladım. Bu yıpratma politikasını daha önce yargıya, orduya, HSYK'ya yaptılar, CHP'ye yapamayacaklar."