Maç sonrası Aziz Yıldırım'ın istifasını isteyen taraftarlarla karşı grup arasında kavga çıktı. Stadın ışıkları o anda kapanarak görüntü alınması engellendi. Taraftarın çatışması stat dışına taştı.


F.Bahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'la, Genç F.Bahçeliler adı verilen taraftar arasındaki gerginlik dün geceki maçtan sonra da kendisini gösterdi. Dinamo Kiev beraberliği sonrası başlayan 'Aziz Yıldırım istifa' sloganları, taraftarları karşı karşıya getirdi. Tribünde yönetimi istifaya çağıran grupla diğer taraftarlar arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. Olayların çıkması üzerine stadın ışıkları kesilerek gazetecilerin görüntü alması engellendi. Güvenlik güçlerinin yatıştırdığı taraftar kavgası, stat dışında da devam etti.

USLU'DAN SAVUNMA

F.Bahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, ışıkların bilinçli olarak kapatıldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Uslu Şampiyonlar Ligi'nde stadın tüm denetiminin UEFA tarafından yapıldığını, ışıkların maçlardan sonra kapatılmasının normal bir uygulama olduğunu savundu. Bu arada her maçın bitiminden birkaç dakika sonrası söndürülen stat ışıkları, maçın bitiminden 20 dakika sonra Aziz Yıldırım sahanın içine girince yeniden yakıldı. Yıldırım'ın sahada herhangibir inceleme yapmadığı, sadece bir tribünden diğerine geçtiği görüldü.

Dinamo Kiev başa bela

Ukrayna temsilcisi, daha önce 1974-75'te Bursaspor'u, 81-82'de Trabzonspor'u, 86-87'de Beşiktaş'ı, 2004-05'te yine Trabzonspor'u ve 2006-07'de F.Bahçe'yi Avrupa kupalarından eledi. Kiev karşısında tek zaferi 2002-03'te Beşiktaş kazandı.

Deivid eşiyle tribünde

Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir takımdan ayrı olan F.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid, dünkü maçı tribünde eşiyle izledi. Deivid maçı izlerken oldukça heyecanlanlı anlar yaşadı.

Tribünde ezeli dayanışma

Sarı-lacivertli taraftarların Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yapılan karşılaşma öncesi tribün organizasyonları statta renkli görüntüler oluştu. Migros kale arkası tribünündeki taraftarlar, G.Saray'ın UltrAslan taraftar grubunun lideri Alpaslan Dikmen'in vefatı nedeniyle, sarı-kırmızılı taraftarlara hitaben, “Acınız, acımızdır” yazılı pankart açtı.