AYDINPOST ÖZEL-İsmi AK Parti'nin Aydın belediye başkan adaylığına yakıştırılan Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova, sürpriz bir programda Pazartesi günü Aydın'da olacak.
Aydınpost Haber Merkezi'nin sorularını yanıtlayan tecrübeli siyasetçi, "Daha önce de size açıkladım. Bana başkanlık teklifi gelmedi. Adayım da demedim hiçbir zaman. Ben demokrasinin iyi yaşanması için uğraşıyorum. Aday olmak yönünde de çabam olmadı" diye konuştu.
Aydınlıların kendisini önemli mevkilere taşıdığının altını çizen Yüksel Yalova, "Aydın'da üç dönem mebus olmuşum. Aydınlı istesin muhtar da olurum. Onların bana verdiği her görev başımın tacıdır" dedi.
"Mustafa Ancın da, Yalçın Pekgüzel de, Şevket Kaya da, Cem Cemil Öztürk de güzel insanlar" yorumunda bulunan Yüksel Yalova, "Bu insanlar Aydın için birer kıymettir. Değerlendirilmesi gereken isimlerdir. Ben kim başkan olursa hepsinin arkasındayım. Nefesim nereye yetecekse de çalışmalarında destek olurum. O partili bu partili diye insanları kötülemek olmaz. Aday olur ve kendilerini iyi anlatırlarsa da Aydın halkından vize alırlar. Biz de alkışlarız" dedi.
Pazartes günü Aydın'da olacağını doğrulayan Yüksel Yalova, "Birkaç önemli ziyaretlerim olacak. Dostlarla, arkadaşlarla görüşeceğim. Sayın Başkan Ortekin'in programında bulunmamı istiyorlar bakalım artık" şeklinde konuştu.