Kuruluş yıldönümü nedeniyle yüksek okulun yeni açılan binasında gerçekleştirilen törene aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören"in de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yeni binada gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, yüksek okulun kuruluşundan bugüne kadar geçen 35 yıllık süreci özetleyen bir konuşma yaparak, “Okulumuz Türk turizminin ilk kalifiye eleman yetiştiren nitelikli eğitim kurumlarından biri olmanın yanında bugünkü Adnan Menderes Üniversitesi"nin nüvesini oluşturması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Okulumuzun bugünlere gelmesine destek ve katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksek okulunun Kuşadası açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Hedefimiz Kuşadası"nın bir üniversite şehri olması. Bu amaçla öncelikle mevcut yüksek okulumuzu en iyi şartlara kavuşturmayı hedefliyoruz. Üniversitenin gelişmesi için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Yeni binanın yapımının tamamlanmasının yanında, gelişmesi yönünde de katkılarımız sürecek” dedi.
Konuşmaların ardından yüksek okula katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaketler verildi. Ardından ise 35 yaş pastası kesildi ve davetliler onuruna kokteyl gerçekleştirildi./iha