Kurumsal iş seyahati alanında 16 yılı aşkın süredir hizmet verdikleri online seyahat platformu BookinTurkey.com'u, Seturbiz.com adıyla yenilediklerini söyleyen Sönmez, şöyle konuştu: “Şirket olarak hem turizm hem de duty free'lerde ciddi bir büyüme yakaladık. 2017 için yüzde 20 büyüme hedeflemiştik, yüzde 30'u aştık. Yurtdışı tatilinde biz yeni ürünlerle büyüme yakaladık. Ancak kurlardan dolayı yurtdışı tatillerinde daralma yaşandı. Duty free'lerde alışveriş yapan Türk yolcu oranında da azalma var ancak bu azalmalar çözülmeyecek şeyler değil. Toplama bakıldığında ise büyüme var.”

85 BİN KULLANICI

Seturbiz.com hakkında da ayrıntıları paylaşan Sönmez, “Kurumsal pazar ise markamızın en güçlü olduğu alanların başında geliyor. Setur, kurumsal pazara yönelik online satışlarda son üç yılda toplam yüzde 80'lik önemli bir büyüme gösterdi. Artık yeni hedefimiz hızla global pazarda yer almak. İlaç/medikal, otomotiv, perakende, bankacılık, inşaat, bilişim, gıda, tekstil sektörleri öncelikli olacak şekilde 2 bin 423 kurumdan 85 bin 653 aktif kullanıcıya kurumsal online seyahat hizmeti veriyoruz” dedi.

Seturbiz.com'da seyahat süreç yönetim alternatifleri sunduklarının altını çizen Sönmez, “Seturbiz.com şirketlerin içinde başlayan süreçlerden, seyahatin bitişinden sonraki masraf yönetimine ve raporlamalara kadarki süreci son derece sade ve yalın bir şekilde yürütüyor. Şirketlere kendi seyahat prosedürlerini online ortamda oluşturma olanağı sağlıyoruz. Kurumların seyahat eden tüm çalışanları için ayrı limit ve onay mekanizmaları tanımlamalarını sağlıyoruz. Seyahat giderlerinin online raporlar ile takibi, elektronik fatura aktarımı, detaylı fatura dökümleri gibi çözümlerle finans departmanlarının da hayatını kolaylaştırıyoruz. Sistemde bir yenilik daha var o da toplantı modülü. Karşılaştırılabilir özel fiyatlarla beslenmiş bu modülde kurumlar şirket toplantıları için de uygun fiyat ve mekân alternatiflerine kolayca erişebiliyor” diye konuştu.