Dünyada yaklaşık 1,2 milyar mensubu olan Roma Katolik Kilisesi"nin ruhani lideri Papa 16. Benedict, dün Roma"daki büyükelçiliklere düzenlenen bomba paketli saldırıların ardından güvenlik endişeleri altında yılbaşı ayinini yönetti.

Vatikan"daki Saint Peter Bazilikası"nda geleneksel olarak yer yıl yapılan yılbaşı ayinine katılan Papa 16. Benedict, barış için dua etti. Ayine katılan yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Papa, “Şükran dolu bu saatte bütün yüzyılların şarkılarına eşlik ederek, cennetin ve dünyanın, meleklerin ve insanların kavuşmasına şarkı söylüyoruz” dedi. Giydiği parlak altın ve beyaz renkli cüppesiyle barış için dua eden Papa, ayine katılanların çoğunun sevgi dolu olduğunu ve bunun da insanlığın barışı olduğunu söyledi.

Papa olarak 6. defa yılbaşı ayinini yöneten 83 yaşındaki Benidict"in bu yıl yönettiği ayin için ekstra güvenlik önlemleri alındı. Dün Roma"da düzenlenen bomba paketli saldırılarının ardından Roma ve Vatikan"da polis güvenlik önlemlerini artırdı. Vatikan muhafızları da Papa"nın Bazilika"ya gelişi sırasında olası bir saldırıyı önlemek için Papa"nın etrafında adeta etten duvar ördü. Zira geçen yıl Susanna Maiolo isimli akıl hastası bir kadın Papa"nın geçişi sırasında bariyerleri aşarak Papa"ya sarılmış ve kendisini yere düşürmüştü. Aynı kadın bir önceki sene de bariyerleri aşmak isterken güvenlik görevlileri tarafından engellenmişti.