ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, üreticiden alınan etin fiyatında büyük miktarda düşüş olmasına rağmen bunun marketlerde ve satış noktalarında tüketiciye bir türlü yansımadığına dikkat çekerek, et üzerinden haksız kazanç elde edenler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Et üzerinde çeşitli oyunların oynandığını iddia eden ÇETKODE Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yapılan ithalat ile et üreticisinde fiyat düştü. Bu kesin ortada. Kesim ücreti düştü. Toptan et fiyatı düştü. Ama bu düşüşler Tüketiciye yansımıyor. Tüketici eti büyük marketlerden, satış noktalarından alıyor. Oralarda bu düşüşler tüketiciye yansımıyor. Bu tüketicinin sırtından artık herkes inmeli. İnmeyeni indirmeli. Bunun için o yasalar kanunlar adil, eşit, tarafsız uygulanmalı. Allah aşkına artık tüm kurum ve kuruluşlar görevini görevinin bilinç ve şuuru içinde tam ve eksiksiz yapsın” dedi.

BUGÜN SUÇ DUYURUSU YAPIYORLAR
Yüksek et fiyatlarını yargıya taşıyacaklarını ifade eden Göktaş, “İthale rağmen bu fiyatların tüketiciye bir türlü yansımaması yüzünden bu hususta görevini ihmal eden kötüye kullananlar hakkında ayrıca, piyasada haksız rekabeti gerçekleştirip haksız kazanç temin edenler hakkında, bu gün itibari ile 81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. Bununla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Arkadaşlarımız bu işin takipçisi olacaklar. Bunun suçu kimde ise, bu işin arkasında kimler varise yakalanıp hesap sorulmalı. Milletin cebinden ellerini çekmeyi bilmelidirler” diye konuştu. iha