YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner katılacak.

Tutuklu YAŞ üyesi Org. Bilgin Balanlı ile hakkında yakalama kararı bulunan ve GATA'da tedavi gören EDOK Komutanı Org. Nusret Taşdeler'in toplantıya katılması beklenmiyor.

Şura üyeleri, Çarşamba günü Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Yüksek Askeri Şura Ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirlerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek. Toplantıda Suriye'deki gelişmeler ile terör konularının da ele alınacağı belirtiliyor.

YAŞ toplantısı, 4 Ağustos Cumartesi günü sona erecek. Şura'da alınan kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.