AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Kırıkkale'ye bağlı İzzettin köyü ile Yozgat'a bağlı Yerköy arasında iki yük treni ''kafa kafaya'' çarpıştı.

Vagonların raydan çıktığı kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı ve Kırıkkale merkez ve Delice ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

Çarpışma sonucu meydana gelen yangın ise Kırıkkale ve Balışeyh itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü.

Ulaşıma kapanan demir yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor.
VAGON RAYDAN ÇIKARAK DEVRİLDİ
TCDD 2. Bölge Müdürü Erol Arıkan ve bazı şube müdürleri, kazanın ardından olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarına katıldı.

Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah 07.20 sularında Ankara'dan Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmekte olan makinistler Ahmet Baştürk ile Mustafa Demir idaresindeki 24002 sefer sayılı yük treni ile karşı yönden gelen Bayram Çınar ve Sağdık Kılıç idaresindeki 24801 sefer sayılı yük treninin, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyü yakınlarındaki sinyalizasyon bölgesinde bulunan tünel girişindeki makasta çarpıştığını söyledi.

Arıkan, vagonların boş olmasının daha büyük bir faciayı önlediğini kaydetti.

Yedi vagonun ve iki lokomotifin devrildiği kazada, 4 makinist ile bir TCDD görevlisinin de hafif yaralandıklarını ifade eden Arıkan, devrilen lokomotiflerle vagonların yoldan kaldırılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini bildirdi.

Arıkan, demir yolunun çalışmaların tamamlanmasının ardından ulaşıma açılabileceğini söyledi.

Arıkan, ayrıca çarpışma sonucu lokomotiflerden birinin depo bölgesinde çıkan yangının ise itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü belirtti./akşam