İş yerinde devam eden faaliyetler hakkında bilgiler veren işletme sahibi Abdurrahim Akbaş, “Yaklaşık 400 bin TL harcayarak işletmemizi yenileyerek elle üretimden makineli üretime geçtik. Yufkalarımızı Didim"deki birçok işletmeye veriyoruz. 5 beş yıldızlı oteller bizim yufkalarımızdan almayı tercih ediyorlar” diyerek ürettikleri yufkaların el yufkasından farksız olduğu söyledi. Kaymakam Katırcı"nın günlük üretiminin ne kadar olduğu sorusu üzerine ise Akbaş “Felsefemiz günlük üretim ve tüketim. Yaz aylarında nüfusun da çoğalmasıyla birlikte yaklaşık 1 ton” şeklinde açıklamada bulundu. İşletme sahibi Akbaş Kaymakam Ali Katırcı ve İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe"den özellikle bir ricası olduğunu söyleyerek “ Tüm işletmelerin gün aşırı denetlenmesini istiyorum. 15 günde bir denetlenen işletmeler 14. gün temizlik yaparak denetlemeyi atlatıyorlar. Gün aşırı denetim yapılmaya başlanırsa hijyen kurallarına uymayan işletmelerde iyileşmeler olacaktır” dedi.
Üretimin Tarım Bakanlığına bağlı olduğunu söyleyen Akbaş, “Tarım Bakanlığının üretim belgelerini yufkaların ambalajlarının üzerine mutlaka yapıştırıyoruz. Kullandığımız unun kalitesinden ödün vermiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
İşlemleri tek tek inceleyen Kaymakam Katırcı da, “Gerek iç gerekse dış ülkelerden turistlerin geldiği ilçemizde tesislerde işletmelerde hijyen kurallarına ve gıda güvenliğine mutlaka uyulmalıdır. Bu işletmemizin düzgün ve temiz olduğunu gördük. Her şeyin başı hijyendir. Tesislerin, işletmelerin bu ürünleri kullanmaları sevindirici. İşletmemize bol kazanç diliyorum” diye konuştu.
Denetlemelerle ilgili olarak bilgi veren Didim Kaymakamı Ali Katırcı, şunları söyledi: “2009 yılının Ocak ayıdan itibaren İlçe Tarım Müdürlüğü Mayıs ayına kadar gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinde 168 denetim yapıp 7 işyerine ceza işlem uygulamışlardır. Mayıs ayında sezonun başlangıcından itibaren Didim Belediye Başkanlığı zabıta ekipleriyle beraber 137 denetim gerçekleştirilmiş. Bunlardan 16 işyerine ceza işlem uygulanmıştır. 13 işletmeyi de ruhsat yönünden değerlendirilmek üzere Didim Belediye Başkanlığımıza bildirilmiştir. Aynı zamanda üretim merkezi diğer illerde olan İl Tarım Müdürlüklerimize bu Üretim yerlerine işlem yapmaları için 3 işletme hakkında yazı yazılmıştır. Gıda denetiminde Aydın Tarım İl Müdürlüğümüzden de bir ekibin katılmasıyla birlikte sezon boyunca denetimlerimiz daha sıkı bir hale getirilecektir. aynı zamanda bu ekibin katkısıyla ilçemizde sezon boyunca faaliyette olan gıda işyerlerinin sayısı da ortaya çıkmış olacaktır. Ekip olarak 2 gıda kontrolörü ve 1 Zabıta Memurundan oluşmakta olup tüm gıda üretim, satış, toplu tüketim ve dağıtım yapan işletmeler ekiplerce gezilecek varsa teknik kusurları kendilerine anlatılacaktır”
Denetleme sonunda Kaymakam Katırcı ve İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe elle hazırlanan yufkalardan oluşan gözlemeler ikram edildi. Didim İlçe Tarım Müdürlüğünün özellikle Gıda Güvenliği, Personel Hijyeni, Alet Ekipman Hijyeni ve İş Yeri Hijyeni üzerindeki denetlemeleri sıklaştırdığı öğrenilirken, işletmelerin temiz olmasının insan sağlığı açısından önemli olduğunu dile getirildi.