Faslı Ruby davasının kilit tanığı 3 kadına, duruşma öncesi yüklü miktarlarda para ödediği ortaya çıkan İtalya eski Başbakanı Berlusconi, "Bu olaylar yüzünden çalışamaz hale geldiler. Bu nedenle yardım etmek zorundaydım" diyerek kendisini savundu.

DAVETİN NEDENİ

İtalya Merkez Bankası'nın Milano Savcılığı'na bildirmesinin ardından, kişisel hesabından tanıklarının hesaplarına büyük miktarlarda para yatırdığı ortaya dökülen Silvio Berlusconi, Il Giornale gazetesine verdiği röportajla kendini savundu. Tek amacının zor durumda bulunan insanlara yardım etmek olduğunu söyleyen eski Başbakan Berlusconi, "Bu insanların tek suçu; Başbakan tarafından yemeğe davet edilmek. TV kanalları, gazeteler ve internet sitelerinin 'eskort' diye sınıflandırmasının ardından halk arasında alay konusu oldular ve işleri azaldı. Bazıları, anne ve babaları tarafından bile dışlandı. Bu nedenle onlara yardım ettim" diyerek banka havalelerinin nedenini açıkladı.

"YARDIMDAN KENDİMİ ALAMIYORUM"

Bu durumdan savcılığı sorumlu tutan Berlusconi, "Onlar savcılık yüzünden zor durumda. Saklayacak bir şeyim yok, her şey açık. Zaten bu yüzden şeffaf bir şekilde banka havalesi yaptım" dedi. Berlusconi, amacının tanıkları satın almak olmadığını anlatırken, "Onlar, İtalya ve yurtdışında bana zarar verilmek istenirken büyük hasar gördü. Dramatik ve dokunaklı bir durum gördüğümde, gerek bireyler ve gerekse kuruluşlar olsun herkese yardım etmekten kendimi alamıyorum" dedi.

Berlusconi, 31 Mayıs'ta görülecek olan dava çerçevesinde, takma adı Ruby olan Fas asıllı Karima El Mahrug'la 18 yaşın altındayken para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği ve hırsızlık suçlamasıyla tutulduğu emniyet müdürlüğünden onu kurtarmak için yetkilerini kötü yönde kullanmakla suçlanıyor.

Berlusconi'nin hesaplarına yüzbinlerce Euro para yatırdığı söz konusu tanık kadınlar ise, Lombardiya bölge meclis üyeliğine seçilmesini sağladığı eski dişçisi Nicole Minetti, bunga bunga partilerine katılan ve Berlusconi'nin ev hediye ettiği iddia edilen ikizler Eleonora ve Imma De Vivo