Yönetmen yapımcı ve senarist Yücel Çakmaklı, özel bir hastanede by-pass ve kalp kapakçığı ameliyatı olduktan sonra nakledildiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Reanimasyon servisinde “enfeksiyona bağlı septik şok” nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybetti.

Çakmaklı"nın cenazesi, yarın Fatih Camii"nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı"nda toprağa verilecek.

Çocukluğu ve ilk gençliğinde edindiği tecrübelerle Türk Sinemasının en otantik yönetmenlerinden biri olmaya hak kazanan Yücel Çakmaklı, pek çok ilke imza atan ve çok değişik konuları filmleştiren bir yönetmen olarak tanındı. “Milli sinema” akımın önemli isimlerinden olan Çakmaklı, Tarık Dursun K."dan, “Denizin Kanı”, Tarık Buğra"dan “Küçük Ağa” ve “Kuruluş” gibi çok sayıda roman uyarlamalarını televizyona aktardı. Geçen yıl TBMM tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası"na layık görülen Çakmaklı"ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sinemadaki 50 yıllık hizmetleri dolayısıyla “Emek Ödülü” verilmişti. / hürriyet