YouTuber Mars Argo, bir zamanlar YouTube üzerinde farklı profil çizmeye çalışan Poppy ve karakterin yaratıcısı olan Titanic Sinclair'a dava açtı.

The Verge tarafından elde edilen mahkeme belgelerine göre Argo, Titanic Sinclair tarafından ağır bir şekilde duygusal, psikolojik tacize ve manipülasyona uğradığını, Sinclair'ın Poppy aracılığı ile Mars Argo'yu bitirme operasyonu hazırladığını iddia etti.

Poppy, yayınladığı gizemli videoları ile YouTube'un en ilgi çeken karakterlerinden biri olmayı başarmıştı. Poppy, YouTube'un ünlü komplo teorisyenleri için mükemmel bir malzeme olmaya devam ederek bu yıl Sundance Film Festivali'nde I'm Poppy'nin premier'ini yaptı.

Ancak eğer yapılan açıklamalar doğru ise Poppy tamamıyla özgünlükten uzak kopyacı bir malzeme aracı olarak kullanılıyormuş diyebiliriz.

Mars Argo ile Poppy karakterleri arasındaki benzerlik zaten her iki YouTuber'ı takip edenlerin uzun zamandır konuştuğu bir konuydu. Fakat iddiya göre Mixter, Poppy karakterini doğrudan Mars Argo'dan aldı ve hatta Poppy karakterini canlandıran Moriah Pereira, Mars Argo'ya benzemek için konuşma sesini dahi değiştirdi. Poppy ya da Mixter ise iddialar ve dava hakkında henüz bir açıklama gerçekleştirmiş değil.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU