Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 13/03/2008 tarih ve 2008/311 nolu kararı gereği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişimi engellenen video paylaşım sitesi, Atatürk'e hakaret eden videoları silmesi üzerine tekrar erişime açıldı.

Görüntü paylaşım sitesi YouTube'dan dün yapılan açıklamada, “son kapatma kararına neden teşkil eden videoların incelendiği ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırıldığı” bildirilmişti.


YouTube'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk kullanıcıların şu anda YouTube'a erişememesinden üzgün olunduğu açıklanmıştı.


Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:


“Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırdık. YouTube'a Türkiye'den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı olabilecek içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacıyla yetkililerle işbirliğine her zaman hazırız.”


Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Youtube'a Türkiye'den gerekli yasal yükümlülükleri yerine getirmediği için erişim durdurulduğunu açıklamıştı.


5651 bilindiği gibi mayıs 2007 tarihinde TBMM'den geçen ve online yayınların düzenlenmesine yönelik bir yasa. Bu yasada katalog suçlar olarak adlandırılan ve çocukların tacizi, intihara meylettirme, uyuşturucu kullanımını özendirme, Atatürk'e hakaret, terör gibi 8 suç için, TİB tarafından erişime kapatma kararı verilebiliyor.