İnternet sitesi "youtube"da yer alan bir ses kaydında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya yönelik küfürlü konuşmalar yaptığı iddia edilen, özel yetkili suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından "düz savcı" olarak görevlendirdi. HSYK'nın tebligatını alan Demirci'nin odasındaki dosyalar görevli memurlarca toplandı. Demirci artık terör ve çete gibi özel yetki gerektiren suçlara bakamayacak.

Düz savcı oldu

HSYK, hakkında "youtube"deki ses kaydı dahil bazı şikayetler bulunan Demirci hakkındaki müfettiş raporunu karara bağladı. Kurul, kapatılan DGM'lerin yerine kurulan terör ve çete suçlarına bakmakla yetkili Ankara Başsavcı Vekilliği yapan Demirci'nin bu görevden alınarak, Ankara Adliyesi'nde "düz savcı" olarak görevlendirilmesine karar verdi.
HSYK'nın kararı, Demirci'ye dün tebliğ edildi. Demirci'nin odasındaki dosyalar, adliyede görevli memurlarca toplandı. Bu dosyaların özel yetkili diğer savcılara dağıtılacağı bildirildi.

Ses kaydında ağır eleştiri

Demirci'nin ismi "youtube"da yer alan bir ses kaydı ile gündeme gelmişti. "Klausmortern" isimli bir kullanıcı tarafından siteye konulduğu anlaşılan ses kaydının Demirci'ye ait olduğu öne sürülmüştü. Ses kaydında, Başbakan Erdoğan'ın "Türkiyelilik" çıkışı, Başbakanlık Müsteşarı Ala'nın, Diyarbakır Valisi olduğu süreçteki projeleri ile HSYK ve yüksek yargının yapısı ağır biçimde eleştiriliyordu. Adalet Bakanlığı müfettişleri ses kaydı ile ilgili inceleme başlatmıştı.

Milliyet