Afrika Uluslar Kupası'nın başlamasına kısa bir süre kala Fas Milli Takımı'nda büyük bir kriz yaşandı. Takımın 28 yaşındaki santrforu Abderazak Hamdallah, Fas Futbol Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklamayla sırtındaki sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılırken kararın arkasındaki asıl nedeninse çok farklı olduğu öğrenildi. 

Gambiya ile oynanan ve 1-0 kaybedilen son hazırlık maçında penaltı kullanmasına izin verilmeyen Hamdallah'ın takımın Avrupa liglerinde forma giyen futbolcuları tarafından dışlandığı öne sürüldü. Fas'ta yayın yapan MFM adlı radyo kanalına konuşan gazeteci Gamal Barawi, bazı oyuncuların Hamdallah'ın odasına kasıtlı bir şekilde nargileyle girdiğini ve golcü futbolcunun dışarı çıkmaları yönündeki talebini de reddettiklerini söyledi.

Bir başka Faslı gazeteci Mohamed Al-Magoudi ise Hamdallah'ın kadrodan çıkarılma gerekçesinin altında Galatasaray'ın yıldız ismi Younes Belhanda'nın olduğunu söylerken "Belhanda, antrenmanda Hamdallah'a çok sert bir müdahalede bulundu. Bu müdahale, Hamdallah'ın futbol kariyerini bitirebilirdi. Takımın hocası Herve Renard da tüm bu yaşananlara göz yumdu." ifadelerini kullandı.

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler