SAHTEKAR" KELİMESİ BAŞINA DERT OLDU

Denizlispor'un Gineli futbolcusu Süleyman Youla Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak, Bakırköy Adliyesi'ne ifadesi alınmak üzere sevkedildi.

THY'nin Brüksel-istanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla 14:00 sularında Belçika'dan Türkiye'ye gelen Youla, pasaport işlemlerini yaptırdığı esnada yakalama kaydının çıkması üzerine burada göz altına alındı. Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay tarafından kendisine 'Sahtekar' dediği iddiasıyla hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açılan Gineli futbolcu ifadesi alındıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakırköy Adliyesi'nde yaklaşık 1.5 saat süren ifadesinde "sahtekar" kelimesinin anlamını Türkçesi yetersiz olduğu için yanlış kullandığını ifade eden Youla; ifadesinde; bu kelimeyi "doğru değil, yanlış biliyor anlamında sandığını ve hakaret etmek için kullanmadığını belirttiği öğrenildi. Ginali oyuncu ayrıca Rıza Çalımbay'ın kendisini yanlış anladığını savunarak ifade verdiğini söyledi. Youla aynı zamanda bu konuyla ilgili çok fazla konuşmak istemediğini ama bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini umduğunu söyledi. Ayrıca Rıza Çalımbay'ın kendisi hakkında "Takım arkadaşlarını sattı ve yalan beyanlarda bulundu" şeklindeki suçlamaları kabul etmediğini de belirten Youla, daha sonra menajeri ve avukatı ile beraber adliyeden ayrıldı.

Youla'nın avukatı Halil Koca ise Gineli oyuncunun Çalımbay tarafından açılan hakaret davası üzerine ifade verdiğini söylerken savcılığın gerek görmesi durumunda dava açabileceğini belirtti.