Daha önceki açıklamalarında devletin en az yedi TL fiyat açıklamasını gerektiğini söyleyen yörükoğlu açıklanan 6.05 TL / kg fiyatı birinci sınıf buğday  için geçerli olduğunu,1 TL/Kg  desteğinde yalnız TMO ya buğday satabilen çiftçiye verileceğini belirtti. Bu sebeple tüccara verilecek buğday da 1 TL / kg desteğinin olmayacağının alım fiyatının da tüccara kaldığını söyledi.
Nazilli ziraat odası meclis başkanı Mesut yörükoğlu ülke genelinde verimin az olduğunu,gübredeki aşırı fiyat yükselişinden dolayı çiftçinin taban gübresini ve üst gübresini atamadığını atanın da az attığını bu sebeple rekoltenin düşük olacağını belirtti.
Bu fiyatlardan buğdayını satan çiftçinin bir dahaki sene buğday üretiminden vazgeçebileceğini  söyleyen Mesut yörükoğlu;HÜKÜMETE düşen görevin çiftçiye sürdürülebilir üretim politikası sunmasının olduğunu söyledi.
Türkiye’nin şu anda bile tonu 450 $’a buğday ithal ettiğini bunun karşılığını 7200 TL üzeri olduğunu 6050 Tl/ton luk fiyatın kesinlikle az olduğunu tüccara ürün satan çiftçilerin 1000 Tl lik destekten faydalanamayacağını söyledi. Ayrıca Aydın ilinde TMO nun yalnız merkezde alım yaptığını, ilçelerde alım merkezi olmadığını bu yüzden TMO ya buğday satmalarının çok güç olduğunu,randevu sistemi ve nakliyenin zorluk yaşatacağını belirtti.
Tüccara mecbur kalan üreticinin ticaret erbabının vicdanıyla başbaşa kalacağını,fiyatın nerelerde olacağının belirsiz olduğunu söyleyen Yörükoğlu;.Şu anda 6 TL’den işlem gören göre buğdayın ilerleyen dönemlerde 9 -10 TL/Kg çıkacağını yine parayı çiftçinin değil bir takım kişilerin kazanacağını söyledi.