Dün akşamdan bu yana devam eden yürüyüş ve açıklamalar devam ederken, sivil toplum örgütleri vatan hainleri için idam cezasının geri getirilmesini istediler. 
Terörü, teröristleri ve her türlü destekçilerini şiddetle kınadıklarını belirten Aydın Karaçakal Yörükleri Derneği Başkanı Duran Teke, “Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından silahlı kuvvetlerimize yönelik olarak gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 24 askerimizin şehit olması ve 18 askerimizin yaralanması vatanını ve bayrağını seven ve hain olmayan herkesi derin bir üzüntüye boğmuştur. Acımız çok büyük, bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri ve bu gözü dönmüş bölücülüğe destek verenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bebek, çocuk, kadın, asker, sivil ayrımı yapmaksızın en temel insan hakkı olan yaşama hakkına kast ederek ulusumuzun birliğine ve beraberliğine sıkılan bu kurşunlar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır” dedi. 
Karaçakal Yörükleri Derneği olarak hainlere ihanetin bedelinin en ağır şekilde ödetilmesi gerektiğini belirten Duran Teke, idam cezasının geri getirilmesini istediklerini söyledi.
(İK)