Dernek binasında yapılan istişare toplantısına Dernek Başkanı Duran Teke, Karaçakal Köyü Muhtarı M. Ali Cengiz ve ihtiyar heyeti üyeleri ile Aksakallı Yörük Gocaları ve davetliler katıldı.
Yaptıkları kültürel çalışmalarla yediden yetmişe herkesin takdirini toplayan Yenipazar Karaçakal Yörükleri, bin yıllık istişare geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyor. Dernek yetkilileri 6 Mayıs’ta yapılacak olan Yenipazar Karaçakal Yörükleri Şenliği için yaptıkları istişare toplantısında Aksakallı Yörük Gocalarından bir de danışma meclisi oluşturdu.
Yapılan istişare toplantısı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Duran Teke, “Bizim en büyük gücümüz Aksakallı Yörük Gocalarımız. Bin yıllık istişare geleneğini Yörükler olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Yörük Gocası tabiri bizde önemli. Bulunduğu konumda sözü dinlenen, adaletinden emin olunan ve akıl danışılan kişilere biz Yörük Gocası deriz. Bu ayki toplantımızda derneğimizde istişare için Yörük Gocalarımızı topladık. 6 Mayıs’ta yapacağımız şenlik için önemli kararlar aldık. Yörük Gocalarımızın destek ve dualarını almayı da ihmal etmedik. Yörüklük geleneğinin yaşatılması ve kültürünün sürdürülebilmesi için bir nevi bugünkü modern adıyla ortak akıl toplantısı yaptık. Çok yararlı ve faydalı oldu. Bin yıllık geleneğimizi yaşattığımız için Yörükler olarak çok mutluyuz” dedi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!