Yenipazar İlçesi'nde, bu yıl 4."sü düzenlenen Yörük Şenlikleri ülkenin değişik illerinden yaklaşık 10 bin Yörüğü bir araya getirdi. 8 Asırlık mazisi bulunan Karaçakal Köyü'nün yaylasında yapılan şenlikler Yörük geleneklerinde olduğu gibi Türk Bayrağı'nın dikilmesiyle başladı. Oldukça renkli geçen ve geleneksel hale getirilen Yörük Şenliklerinde geçen Hafta Diyarbakır"da hayatını kaybeden Aydınlı iki şehit ile ülke savunmasında yaşamını yitiren tüm şehitler için Kur"an okunup dualar edildi.
Karaçakal Yörüklerinin ilk yaylakları arasında yer alan ve Karaçakal Yaylası"nda gerçekleştirilen şenliğe Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Karaçakal Yörükleri"nin hayattaki en yaşlı ferdi Mustafa Kingir, Karaçakal Köyü Muhtarı Mehmet Ali Cengiz, Karaçakal Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke ile ülkenin değişik illerinde yaşayan binlerce Yörük katıldı.
Şenlik hazırlıklarına yaklaşık bir hafta önceden başlayan Karaçakal Yörükleri temsili olarak kurdukları kıl çadırlarda misafirlerini ağırladılar. Sabah saatlerinde başlayan şenliklerde önce ülke savunmasında yaşamlarını yitiren tüm şehitler için Kur"an okunup dualar edildi.
Şenliğe, Aydın Yörüklerinin yanı sıra, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, İzmir, İstanbul, Gaziantep ve değişik illerde yaşayan Yörük boylarından binlerce davetli katıldı. Akraba olmalarına rağmen şenlikte ilk defa karşılaşan Yörükler hasret giderdiler.
Bu yıl Kültür Bakanlığı"nın da desteklediği şenlikler kapsamında kurbanlar kesilip, davetliler için Yörük yemekleri hazırlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasının ardından Şenlik Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy"un Yörük Beyi Çadırına Türk Bayrağı"nı dikmesi ile başladı. Yöresel kıyafetli Yörük kadınları, şenliğe katılanlara yayık yemeklerin ardından yayık ayranı ikram etti. Bu arda şenlik kapsamında Yörüklerinin göçebe hayatları sırasında kullandıkları malzemelerden oluşan çeşitli sergiler açıldı.
Kendisinin de bir Yörük olduğunu belirten Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, bu geleneklerin sürdürülmesinin önemine değinerek, geleneksel hale gelen bu etkinliğin sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Akşam saatlerine kadar devam eden şenliklerde, ülkenin değişik illerinden gelen binlerce Yörük doyasıya hasret giderdi. Şenliğe katılan Karaçakal Yörüklerinin en yaşlı ferdi unvanına sahip 101 yaşındaki Mustafa Kingir ise, bu yıl rahatsızlığı nedeniyle Yörük beyi Çadırı"ndan dışarı çıkamadı. Yörükler en yaşlı dedelerini çadırda ziyaret ettiler. Aydın Yöresi'nin en yaşlı Yörüğü olan ve aynı zamanda Atatürk'ü de tanıyan 101 yaşındaki Mustafa Kingir, Yörük gelenekleri hakkında genç nesle bilgiler verdi.