Germencik, Koçarlı ve İncirliova İlçelerinin birincilerinin yarıştığı bölge finalinde İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi öğrencisi Gözde Karabaş birinci oldu.

İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Salonu’nda yapılan yörsel ağızla masal ve hikaye anlatma yarışmasında daha önce yapılan yarışmalarda ilçe birincisi olan İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi, Koçarlı Çok Programlı Lisesi ile Germencik Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri katıldı.

Edebiyat ve Türkçe öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik jürinin huzurunda gerçekleşen yarışmada birinci İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi’nden Gözde Karabaş, İkincii Germencik Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Ali Sakallı üçüncü de Koçarlı Çok Programlı Lisesi’nden Burcu Ece olarak Aydın’da yapılacak İl Birinciliği yarışmasına Gözde Karabaş katılmaya hak kazandı.
Oldukça renkli geçen yöresel ağızla masal ve hikaye anlatma yarışmasını İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker, Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Yakıcı, şube müdürleri ve öğrenciler ve davetliler izledi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler arasında düzenlenen ‘Yöresel Ağızla Masal ve Hikaye Anlatma Yarışması düzenlendi. Bir milleti millet yapan unsurlardan biri de milli ve manevi değerleridir. Bunları koruyup yaşatmak hepimizin görevi olmalıdır. Ancak Asya ile Avrupa arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak bu değerleri yaşatırken onları yersiz kullanmaktan ve yazı diline aktarmaktan da kaçınmalıyız” diyerek dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutladı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg