Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği ilk tanışma toplantısını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Meandros Kafe’de gerçekleşen tanışma etkinliğine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkın, THK Didim Şube Başkanı Ali Tıkın ve çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Muharrem Bilgin, düzenledikleri gecenin önemine değindi.

Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Bilgin Didim’e ilk gelen ve yerleşenlerin torunlarının bir dernek çatısı altında olmasının önemli olduğunu belirtirken “Bir asıra yaklaşan Didim’in gerçek sahipleri sizler; bu mutlu güne katılımınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. 1924’te Selanik, 1936’da Bulgaristan ve 1937’de Rumeli ve Balkanlardan gelen atalarımız yıllardır bir mozaik oluşturmuş. Gelenek göreneklerimizi uzun süre devam ettirip bizlere aktarmışlar. Bizlerde kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için bir çatı altında toplandık. Sanıyorum hepiniz benimle aynı duygular içindesiniz. ”dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise bu tür bir etkinlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirerek, “Bugün burada bize akraba olan yakınlarımızı, onların çocuklarını tanıma imkanı bulduk. Zaten çoğumuz birbirimize akrabayız. Bu nedenle birbirimizi tanımalı, selam vermeli ve çocuklarımıza da bunu anlatmalıyız”dedi.

Başkan Kamacı ayrıca Hisar Mahallesinde belediyenin bir ev satın alarak kamulaştırma yaptığını ve buranın Müze haline getirileceğini de bildirerek “Burası bilindiği üzere yani Yoran ilk gelen atalarımızın geldiği ve yaşadığı yer; burada bir evi satın aldık. Restorasyon çalışmaları için çalışmalar sürüyor. 110 m2’lik bir evi müze haline getireceğiz. Atalarımızdan kalan eserleri beğeniye sunucağız. Sizlerden bu konuda yardım bekliyoruz. Atalarınızdan kalan eşya, fotoğraf ve belge yada envanter varsa bunları belediyemize ulaştırın. Biz bunları kayıt altına alıp numaralandıracağız, yapılacak müzede sergileyeceğiz. Bu müze sayesinde İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlere de kendi kültürümüzü tanıtacağız” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png