Sinema bilgisinin altından prompter çıktı
4 saat süren kahvaltının perde arkası da uzun süre konuşulacak konulara malzeme oldu 

Akşam Gazetesi'nde Nurbanu Güney Elbir imzası ile yeralan habere göre, toplantıya damgasını vuran ise Başbakan Erdoğan"ın konuşmasını prompter"dan takip ettiğini fark edemeyen ünlü isimlerin Erdoğan"ın konuşmasına hayran kalması oldu.

MESUT UÇAKAN HAYRANLIĞINI BELİRTTİ
İslami kesime yakınlığı ile bilinen yönetmen Mesut Uçakan, prompter"ı fark edemeyerek, “Sayın Erdoğan"ı geçmişte de tanırdım. Ama bir an bile önündeki kağıtlara bakmadan konuşması beni çok etkiledi. Eskiden de zekiydi ama kavramları, kelimeleri bu kadar hafızada öğrenip tutabilmek, başbakan olduktan sonr verilen bir keyfiyet midir?” dedi.
Öncelik kadınların oldu
Demokratik açılımın ana konu olduğu toplantıda öncelikli sözü alan sanatçılar Gülse Birsel ve İclal Aydın oldu. Bu iki ismin seçilmesinin nedeninin sanatçı kimliklerinin yanı sıra gazeteci yönlerinin de bulunması oldu.
Komiklerin sessiz günü
Beynelmİlel filminin yönetmeni Sırrı Süreyya Önder günün en espritüel ismi olurken toplantıya katılan Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Ata Demirer, espri bir kenara, konuşma bile yapmadılar. Cem Yılmaz"ın en suskun gününü geçirdiği söylenirken, Şahan Gökbakar"ın da son derece sessiz olması gözden kaçmadı. Komedyenlerin suskun hali herkesi şaşırttı. Ata Demirer de tıpkı meslektaşları gibi konuşma yapmadı.
Devlet sineması olsun!
Lale Mansur, toplantıda ortaya atılan "devlet sineması" kavramına karşı çıkan isimler arasındaydı. Mansur, “Toplantıyı, Mustafa Altıoklar ve Erden Kıral başta olmak üzere sektörel problem toplantısı haline getirmeye çalışanlar da vardı. Devlet Opera ve Balesi var Devlet Sineması da olsun demeyi başaranlar bile oldu” diye konuştu.

Milliyet