Lübnanlı Yönetmen Yehya Saade klip çekimi için İzimr Alsancak Garı'ında 25 bin voltluk elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Yaşanan acı olay güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre olay dün öğle saatlerinde yaşandı. Lübnan'da ülkesinin fotomodellikten şarkıcılığa geçen sosyetik güzeli olarak bilinen Maya Diab'ın ilk kasetine klip çekmek için İstanbul Haydarpaşa Garı'nı mekan olarak seçen yönetmen daha sonra garda yaşanan yangın sonrasında klip için İzmir Alsancak Gar'ında tercih kıldı. İ

ddialara göre dün sabah saatlerinde 10 kişilik bir ekiple birlikte İzmire gelen yönetmen Hilton Oteline yerleştikten sonra ekibi ile birlikte çekim öncesi incelemelerde bulunmak için gara gitti.

3 numaralı peronda sergileme amacıyla bulunan ve tarihte Atatürkün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi beğenen Sade lokomotifin üzerine çıktı. Yardımcılarının ikaz ettikleri Yehya Saade lokomatifin üzerine çıkıp ayağa doğrulduğu anda başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı.

Tele değmemesine rağmen çok yaklaştığı için akımın çarptığı Saade ağır yaralandı. Bu sırada yıldırım düşmesi gibi patlama sesi ve ışık yayıldığı belirtildi. Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Saadenin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Maya Diab ve çekim ekibini şoka sokan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Çarpma anı garın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.