Galatasaray Futbol Takımı"nın eski antrenörü Ümit Davala, son günlerde görevden alınmasıyla ilgili Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat"ın medyada yer alan bazı açıklamalarının kendisini üzdüğünü ifade ederek, "Galatasaray"a farklı bir heyecanla geldim, ancak görevime son verildi. Karara saygılıyım, ancak hala anlamış değilim" dedi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği"nin (TSYD) Levent"teki tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Ümit Davala, memur zihniyetiyle hareket ettiği, antrenmandan 10 dakika önce tesislere gelip, 10 dakika sonra gittiği yönünde Polat"ın medyada yer alan açıklamalarının çok talihsiz olduğunu söyledi.
Davala, "Ben Galatasaray Kulübü"nde memur olarak göreve gelmedim. Teknik direktör yardımcısı olarak göreve geldim. İlk defa da bu görevi yapmadım. Teknik direktörlüğü bırakıp, yardımcılığı kabul ettim" diye konuştu.
Kendisine yapılan tebligatta, görevine son veriliş nedeni olarak, "antrenörlük faaliyetlerinden beklenilen ve bu doğrultuda amaçlanan hedeflere ulaşılamadığının" belirtildiğini kaydeden Davala, şöyle konuştu:
"Başarılı bir mesleki kariyerin ardından, teknik direktör Skibbe"nin de karşı çıkmasına rağmen, yönetim kurulunun, Galatasaray Kulübü"nün saygınlığına yakışmayan ve hiç de etik olmayan bir şekilde görevime son vermesini asla hak etmedim.
Teknik direktör yardımcıları, teknik direktörü direktifleri doğrultusunda görev yapar. Takımla ilgili tüm teknik kararlarda, görüşümü teknik direktöre bildiririm, ancak tüm bu teknik kararları verecek, son sözü söyleyecek yetkili kişi, her zaman sadece teknik direktörlerdir. Dolayısıyla, teknik direktör yardımcısı olarak benim verimli olup olmadığımı belirleyecek olan da teknik direktörümüzdür. Benim hiçbir yetkim olmayıp, yalnızca teknik direktörün bana verdiği görevleri yerine getirdiğim bir konumda, verimli olup olamamam gibi bir durumun söz konusu olmayacağını dikkatlere sunuyorum. Yetkimin olmadığı bir yerde nasıl etkili olmam düşünülebilir. Teknik direktörümüz Sayın Skibbe, görevden alınmam için yönetime rapor sunmamış, asla böyle bir isteği olmamış, tam aksine, görüştüğü Adnan Sezgin ve yönetime, benimle çok uyumlu ve verimli bir şekilde çalıştığını, görevden alınmamı asla istemediğini açıkça ifade etmiştir."

BAŞKAN POLAT"A SORULAR

Davala, Başkan Polat"a yönelttiği soruları da şöyle sıraladı:
"Son iki gündür benim hakkımda medyaya yaptığınız beyanatlar, Adnan Sezgin tarafından size kasıtlı olarak aktarılan gerçek dışı bilgilerden mi, ya da sizin Metin Oktay Tesisleri"ne yeterli mesai harcayamadığınızdan dolayı edindiğiniz bilgilerden mi kaynaklanmaktadır? Ben asla memur zihniyetiyle hareket etmedim. Tam aksine, takımın başarısı için birçok kez sabahlara kadar süren toplantılar nedeniyle tesislerde yattığımdan haberini var mıydı acaba? Bundan sonra açıkladığım hususları dikkate alarak, doğruları tespit edip, Galatasaray"ın başarısı için en doğru kararları alacağınızı umuyorum."

"SAYIN POLAT"A BÖYLE AÇIKLAMALAR YAPILDIYSA, ADNAN SEZGİN TARAFINDAN YAPILMASI GEREKİR"

Davala, "Florya"daki gerçek sorun Adnan Sezgin midir?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:
"Sayın Polat"a, eğer böyle açıklamalar yapıldıysa, Sezgin tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü bizimle sürekli vakit geçiren Adnan Sezgin"dir. 10 dakika önce gelip 10 dakika sonra gittiysem, bunu Sezgin"in yapması gerekiyor. Böyle bir şey olmadığını hocaya da oyunculara da çalışanlara da sorabilirsiniz."
"Skibbe"i yollamak için mi bu kararı aldılar?" şeklindeki soruya ise Davala, "Sayın Skibbe"nin yardımcılarını görevden almakla ne demek istediklerinin herkes farkına varmıştır. Bir teknik adamın yardımcılarını ona sormadan alıp böyle şeylere kalkışılması...Her şey ortada. Bir şey söylememe gerek kalmıyor" yanıtını verdi.
Bir soru üzerine de Skibbe"nin göreve devam etmesini istediğini ifade eden Davala, "Benim isteğim, hocamızın devam etmesi. Kendisi şu anda görevinin başında. Önlerinde çok önemli Trabzonspor maçı var. İnşallah bu olaylar Trabzonspor maçına yansımaz" diye konuştu.

"BAROS NEDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARINDAN ÖNCE ALINMADI?"

Bu koşullarda Skibbe"nin, Galatasaray"da başarılı olup olmayacağı sorulan Davala, Alman teknik adamın genç yaşına rağmen üst düzey bir teknik adam olduğunu kaydederek, "Başarıyı yakalayacak güçtedir. Skibbe"nin tecrübesi var ve bunu Galatasaray"da kullanacaktır. Çok yıprandı, ama sakatlıklar nedeniyle problemler de yaşandı. Bu durumda takım yapmakta zorlanmanın ne demek olduğunu sizler daha iyi bilirsiniz. Sağlık durumunun daha iyi olduğu bir dönemde, daha doğru kararlar verilecektir" dedi.
Davala, "Mademki Şampiyonlar Ligi hedeflendi, Milan Baros"u niye Şampiyonlar ligi maçlarından önce almadınız, sonradan aldınız. Baros şu anda Galatasaray"da gol kralı. Niye önceden bu transfer gerçekleşmedi?" diye de sordu.
UEFA Kupası"nı kazanan kadroya vefasızlık yapıldığı yorumları üzerine Davala, "Bu sadece ben değil, birçok futbolcuya yapılmış bir olay. Geçen senelere baktığınız zaman apaçık ortada. Kulübün bana böyle davranmasına çok üzüldüm. Çok farklı bir heyecanla geldim, ama maalesef görevime son verildi. Karara saygılıyım, ancak hala anlamış değilim" diye konuştu.